Petrer incorpora 4 persones subvencionades per un programa de Labora per a la realització de treballs per a la prevenció d’incendis forestals

Publicada per Comunicación Ayto. de Petrer el

L’operatiu ha començat en la zona de Ferrussa, després d’un període de formació

L’Ajuntament de Petrer ha incorporat quatre persones a través del programa de Foment d’Ocupació EMERGIX de LABORA, Servei Valencià d’Ocupació i Formació, amb un contracte de 6 mesos de duració per a la realització de treballs per a la prevenció d’incendis forestals, amb una subvenció de 66.000 €.

La regidoria de Desenvolupament Econòmic de l’Ajuntament de Petrer ha gestionat i aconseguit la concessió d’esta ajuda, que és finançada amb fons procedents del Servei Públic d’Ocupació Estatal (SEPE), i destinada a la contractació de persones desocupades, en col·laboració amb les corporacions locals de la Comunitat Valenciana

L’edil, David Morcillo, ha assenyalat com “una nova oportunitat de crear llocs de treball que no podíem desaprofitar, amb un programa que serà d’utilitat per a estes persones per a poder treballar i formar-se al mateix temps que contribuïxen a la millora de les nostres zones forestals i reduïm el risc d’incendi i, sobretot, de propagació”. Morcillo ha indicat que el seu departament és un dels més actius en la captació de fons ja que “estos programes són molt interessants per a donar respir a persones que actualment estan desocupades i, d’altra banda, que adquirisquen noves habilitats formatives que li puguen servir per al seu currículum professional”.

L’Ajuntament de Petrer ha aconseguit accedir a este pla autonòmic per a la contractació de quatre treballadors forestals, 1 capatàs i 3 peons forestals, per a la realització d’accions previstes en el pla municipal de prevenció d’incendis i els treballs dels quals se sumen als realitzats durant els últims mesos per l’Ajuntament amb la realització d’una faixa de prevenció d’incendis de 40 metres d’ample i sobre una superfície de 13,78 hectàrees, en el perímetre nord i est de la Lloma Badada, realitzada el mes de setembre passat, per part de la Regidoria de Medi Ambient, en col·laboració amb la Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica.

Actuacions emmarcades en el Pla Estratègic Municipal de Prevenció d’Incendis Forestals que se sumen a les ja realitzada amb anterioritat en les zones de Ferrussa, Caprala, l’Almadrava i Puça.

El regidor de Medi Ambient, Fernando Díaz, ha destacat les iniciatives proactives i sostenibles impulsades des del seu departament en la protecció de l’alt valor paisatgístic i mediambiental de la població. “Al llarg d’estos anys, hem implementat una estratègia integral que aborda múltiples fronts, per assegurar la protecció del nostre entorn natural i les zones més pròximes a vivendes de l’extraradi per a garantir la seguretat de les persones”, ha subratllat.

Treballem de manera sostinguda per a reduir significativament el material combustible”, ha indicat. Esta labor no sols disminuïx el risc d’incendis, sinó que també promou un ecosistema més saludable.

En conjunt, estes accions demostren “el compromís ferm de l’Ajuntament de Petrer amb la sostenibilitat i la seguretat. Continuarem treballant per a protegir el nostre preuat entorn natural dels devastadors efectes dels incendis forestals”.

El programa EMERGIX és un pla de la Generalitat Valenciana de suport a les corporacions locals que tinguen una superfície que estiga classificada com d’alt risc d’incendi forestal.