Petrer impulsarà el comerç i l’hostaleria en el centre i barri antic amb subvencions per a l’adquisició i rehabilitació de locals

Publicada per Comunicación Ayto. de Petrer el

Se sumarien a les subvencions per a vivenda amb l’objectiu de seguir fent atractiva esta zona de la població

L’Ajuntament de Petrer ha anunciat que estudiarà la posada en marxa d’un ambiciós programa de subvencions destinat a revitalitzar el comerç i l’hostaleria en el centre històric i la zona centre de la ciutat. Este pla, que s’enfoca en ajuda a la compra i rehabilitació de locals comercials i de restauració, representa un pas decisiu cap al rejoveniment i dinamització econòmica d’estes àrees emblemàtiques de Petrer.

El regidor d’Urbanisme, David Morcillo, ha assenyalat que “estem compromesos a fer un model de ciutat compacta i dinàmica, on l’emprenedoria no sols és benvinguda, sinó també activament fomentada. El nostre objectiu és convertir Petrer en el cor comercial de la nostra comarca i un referent d’innovació en tota la província. Estes subvencions són un pas crucial en eixa direcció, oferint als hostalers, empresaris i comerciants les ferramentes necessàries per a créixer i prosperar en el nostre entorn urbà històric“.

Este pla de subvencions arriba després de l’èxit del programa de rehabilitació de vivendes en el barri antic, que ha revitalitzat significativament la zona, augmentant la població i preservant la seua rica herència. “El que hem aconseguit en termes de vivenda, ara volem replicar-ho en el comerç. És una estratègia a llarg termini per a injectar vitalitat i oportunitats en el cor de la nostra ciutat“, va afegir Morcillo.

El suport unànime de tots els grups polítics en la Comissió d’Urbanisme és una mostra, segons el parer de l’edil, del “consens polític” en este tema i en l’objectiu de l’Equip de Govern de “tancar el cercle que iniciem amb les subvencions a la vivenda, i que ara volem que siga també atractiva per a invertir”, i ha destacat que “és el temps dels emprenedors, però també dels veïns i veïnes perquè consumisquen en els comerços de proximitat”.

En els pròxims mesos es finalitzaran les bases i condicions d’estes subvencions, i es prepararà el terreny per a una convocatòria que busca transformar el panorama comercial del barri antic i zona centre de Petrer.

Amb la finalització del LUVI en l’horitzó, Petrer es prepara per a una transformació significativa que promet redefinir la seua estructura urbana, enfortint la seua identitat com a ciutat líder en comerç i emprenedoria, així com la vertebració de la zona centre i barri antic amb les zones d’expansió urbanística dels últims anys com el Campet, Sant Jerònim i tot el barri de la Frontera.

Amb estes mesures reafirmem la nostra visió d’un Petrer renovat i dinàmic, on la planificació estratègica i el desenvolupament econòmic van de la mà per al benefici de tots els seus ciutadans”, ha conclòs Morcillo.