S’il·luminaran les entrades a la ciutat per Salinetes i el Guirnei amb el color blau de la diabetis.

Demà dijous se celebra el Dia Mundial de la Diabetis per a posar el focus en una malaltia que afecta en l’àrea de Salut de Petrer i comarca a 14.238 persones, de les quals 70 són menors d’edat. A més, cada any es diagnostiquen 1.000 nous casos de diabetis al nostre país.

La regidoria de Sanitat ha organitzat al costat de l’Associació de Diabètics d’Elda i Comarca una sèrie d’activitats dirigides, precisament, a conscienciar sobre aquesta malaltia per la importància que té un diagnòstic precoç que evite una major deterioració de la salut de qui la pateix.

L’edil de l’àrea, Juani Ochoa, ha assenyalat que “és molt important que tots prenguem consciència d’aquesta malaltia i de les repercussions que puga tindre”, i en aquest sentit el president de l’associació, Fernando de la Torre, ha indicat que enguany el lema de la campanya és “Diabetis i família”.

De la Torre ha indicat que “pretenem valorar la labor que fan les famílies dels malalts, tant en la cura com en el tractament en tractar-se d’una malaltia crònica que necessita d’un control diari”.

Petrer il·luminarà les entrades a la ciutat per la rotonda del Guirnei i el pont de Salinetes, i s’ha organitzat un xarrada amb el títol “La diabetes vive en casa”, a càrrec d’una psicòloga, divendres que ve dia 22 de novembre, al centre social Clara Campoamor a les set i mitja de la vesprada.

També hi haurà demà dijous a la Fundació Paurides d’Elda, a les set i mitja de la vesprada una conferència de l’exconsellera i exministra Carmen Montón; i diumenge que ve es durà a terme a partir de les 10 del matí la “caminada per la diabetis”, des de la plaça de la Hispanidad on té la seua seu l’associació, recorrent diversos carrers de la veïna Elda i acabant en la mateixa plaça amb l’Expodiabetis.

WordPress Video Lightbox Plugin