En la iniciativa participa la Fundació Emplea, està coordinat per l’artista Chemi Galiano i s’integraran persones amb diversitat funcional.

Una escultura amb materials reciclats i la fabricació i instal·lació de contenidors per a la recollida de llandes són els elements que donaran visibilitat al projecte impulsat per la Regidoria de Desenvolupament Econòmic, al costat de la Fundació Emplea i la coordinació de l’artista local Chemi Galiano. Esta iniciativa pretén “impulsar una acció d’economia circular, que integre persones amb diversitat funcional i que pose l’accent en la vocació ecològica i mediambiental de Petrer”, ha assenyalat el regidor de l’àrea, David Morcillo, en la presentació.

El projecte denominat Recoxx es desenvoluparà en les instal·lacions del Faro-Comunidad Creativa, en una antiga nau de la Ciutat Sense Llei. Ahir va començar la primera fase de formació de dues persones amb discapacitat funcional en Caixapetrer, a través de la metodologia d’aprenentatge sobre la base de projectes de la Fundació Empra. I la part pràctica de creació partirà de la recollida de residus de diferents zones de Petrer per a crear una escultura que s’instal·larà en l’avinguda de Catalunya, a l’entrada del polígon industrial de Salinetes.

El material reciclat és moltes vegades un material oblidat, que està sense utilitzar i nosaltres volem recuperar-lo; i d’altra banda, estan les persones amb diversitat funcional que també, a vegades, són les més oblidades de la societat i creiem que cal posar les dues parts en valor”, ha indicat l’artista Chemi Galiano, officer del projecte Recoxx.

A més, també es fabricaran contenidors per a realitzar una recollida de llandes, i amb la col·laboració de l’empresa ACTECO, es realitzarà la traçabilitat i amb les llandes es dissenyaran i fabricaran panells.

És necessari apostar per esta classe de processos, amb la inserció de col·lectius vulnerables mitjançant projectes innovadors”, ha indicat Luar Gullian, officer manager del projecte Recoxx, que ha indicat que l’experiència de Petrer podrien traslladar-la a altres municipis.

WordPress Video Lightbox Plugin