Petrer ha acollit a 19 refugiats ucraïnesos en els últims 10 dies

Publicada per Comunicación Ayto. de Petrer el

Servicis Socials i ONG del municipi treballen conjuntament per atendre les necessitats de les persones refugiades

Des de la primera setmana de març fins hui, són un total de 19 persones refugiades de la guerra d’Ucraïna les que han arribat a Petrer, acollides tant en vivendes socials, cases de famílies que, voluntàriament, s’han oferit a albergar els refugiats i en, alguns casos, hi ha refugiats que tenen família a Petrer i han arribat directament a les seues cases.

S’espera que en els pròxims dies arriben, almenys, dues famílies més de refugiats a Petrer per als quals, des de Serveis Socials, s’està estudiant la possibilitat d’instal·lar-los en cases de famílies voluntàries.

El personal de la Regidoria de Serveis Socials i de les diferents organitzacions humanitàries de la ciutat estan treballant conjuntament per a atendre les necessitats sanitàries, educatives, d’alimentació, de transport i d’atenció psicològica de totes les persones refugiades. A més, s’està treballant de la mà de la població ucraïnesa resident a Petrer per a cobrir les necessitats de traduccions i servei d’intèrprets.

D’esta manera, Petrer demostra, una vegada més, la seua solidaritat. A l’anomenada internacional derivada de la crisi de la guerra d’Ucraïna, les veïnes i veïns de Petrer han respost aportant més de 22 tones d’aliments, medicines i altres productes que ja s’han enviat a Ucraïna en dos contingents d’ajuda humanitària.

A més, des de l’inici de la crida pública que va fer l’Ajuntament de Petrer per a ajudar el poble ucraïnés, diverses famílies s’han inscrit per a acollir a les seues cases persones refugiades. També empreses locals estan mostrant la seua solidaritat com, per exemple, un taller mecànic que s’ha oferit a revisar de manera gratuïta la furgoneta amb la qual una de les famílies ucraïneses va arribar a Petrer la setmana passada, després de recórrer més de 3.000 km i que els va servir d’allotjament durant la seua setmana de viatge. Per la seua banda , les associacions veïnals també estan mostrant el seu esperit solidari, com una d’elles que ha oferit transport gratuït a les persones refugiades que viuen en el barri.

Qualsevol persona o família interessada a convertir-se en casa d’acolliment de refugiats o a prestar qualsevol altre tipus d’ajuda pot posar-se en contacte amb la Regidoria de Serveis Socials a través del telèfon 96 698 94 11, en horari de dilluns a divendres de 10 a 14 hores.

Petrer ha enviat més de 22 tones d’ajuda humanitària en diversos contigents