Petrer guanya 413 afiliacions a la Seguretat Social i reduïx en més de 1.000 persones la llista de l’atur en els dos últims anys

Publicada per Comunicación Ayto. de Petrer el

El nombre total d’ocupats a Petrer se situa, segons les dades oficials de la Seguretat Social, en 9.081 persones

La Regidoria de Desenvolupament Econòmic de l’Ajuntament de Petrer ha donat a conéixer les dades oficials de les persones ocupades, a través de les dades d’afiliació a la Seguretat Social tant en el règim general, el règim especial agrari, el règim especial d’empleada de llar i els treballadors autònoms. Segons estes xifres, Petrer va tancar el mes d’octubre amb 9.081 persones ocupades, de les quals més de dos terceres parts estan en el Règim General de la Seguretat Social, concretament 6.523 persones; 41 en el règim especial agrari, 84 en el de règim d’empleades de llar; i hi ha 2.432 persones cotitzant en el règim d’autònoms.

La bona notícia és que en els dos últims anys les afiliacions al règim general de la Seguretat Social s’han incrementat en 554 persones, la qual cosa ha sigut qualificada per l’edil de l’àrea, David Morcillo, com una cosa molt important. “Estem sense cap dubte davant unes dades que ens animen a continuar treballant en la diversificació del nostre teixit productiu i econòmic, a tenir una població amb empreses i iniciatives que estan fent que continuem creixent en el nombre de persones ocupades amb ocupació”, ha indicat.

De fet, Petrer es manté per segon any consecutiu amb més de 9.000 persones afiliades a la Seguretat Social i les dades de desocupació, comparades amb 2021, reflectixen una baixada de més de 1.000 persones, que passen dels 3.928 aturats registrats a l’octubre de 2021 als 2.904 del mateix mes d’este any 2023. “Veiem que les nostres xifres d’atur es consoliden per davall dels tres mil aturats, cosa que també és molt important per a continuar donant tranquil·litat i confiança a les famílies”, en paraules de l’alcaldessa de la població, Irene Navarro.

Amb este augment notable en les afiliacions a la Seguretat Social i un descens històric en les xifres de desocupació, Petrer es posiciona com un referent a la comarca que cap altra gran població de la comarca de l’Alt i Mitjà Vinalopó aconsegueix, amb un creixement tan important d’afiliacions a la Seguretat Social en estos dos últims anys.

L’edil ha analitzat també l’increment d’afiliacions, ja que han pujat les del règim general en 554, i han descendit les del sector agrari (-15), el d’empleada de llar (-1) i també els autònoms (-126). No obstant això, el saldo continua sent positiu per a Petrer, ja que, fins i tot amb estos descensos, s’incrementen en 413 les persones afiliades a la Seguretat Social.

El creixement en ocupació no és només una xifra econòmica; representa una millora directa en la qualitat de vida de les famílies de Petrer”, ha dit l’alcaldessa, que ha subratllat que “amb més persones treballant, hi ha una major tranquil·litat en les llars, la qual cosa assegura estabilitat i seguretat econòmica”.

Irene Navarro també s’ha referit als plans de futur de l’executiu local i ha recordat que “continuarem impulsant projectes com el desenvolupament del nou polígon industrial de La Pedrera. Este projecte no sols generarà més ocupació, sinó que també atraurà inversions i reforçarà la posició de Petrer com un centre d’innovació i desenvolupament empresarial”.