Petrer escomet una intervenció d’urgència en el vessant sobre el qual s’assenta el castell fortalesa després del despreniment de roques

Publicada per Comunicación Ayto. de Petrer el

Es tracta d’una de les primeres mesures per a garantir la seguretat mentres se seguix estudiant una solució per a donar major estabilitat al conjunt històric

Un mes després de caure una roca de grans dimensions i altres més xicotetes en la cara est del vessant del castell-fortalesa, un equip tècnic de professionals especialitzats intervé per a donar seguretat a la zona i evitar nous despreniments. Uns problemes originats per les persistents pluges de la primera quinzena del mes de març que van aguditzar la situació d’inestabilitat del vessant, degut principalment a la mateixa composició del terreny.

L’alcaldessa, Irene Navarro, i el regidor d’Urbanisme i Patrimoni Històric, Fernando Portillo, han visitat els treballs que s’estan duent a terme i que finalitzaran d’aquí a uns dies. “Estem reforçant el vessant del castell amb una malla de torsió potent, amb armatges de 2 metres enganxats a la mateixa roca”, ha indicat l’edil, que ha explicat que la intervenció compta amb el vistiplau dels tècnics de Patrimoni Històric de la Conselleria i dels tècnics municipals i especialistes en la matèria.

Esta intervenció pretén evitar riscos per despreniments però també que la caiguda de noves roques puga afectar algun mur del castell i quedar a l’aire”. D’aquí ve que s’haja actuat de manera urgent amb un pressupost inicial de 40.000 € que haurà de ser ampliat a uns 60.000 € en total.

L’alcaldessa, Irene Navarro, per la seua banda, ha indicat que “és primordial garantir la seguretat de la zona”, i ha afegit que “és una prioritat protegir la seguretat del nostre principal emblema, d’un castell que és una referència per a tota la vall del qual ens sentim molt orgullosos”.

Portillo ha afegit que el seu departament continua treballant per a traure a licitació un projecte integral per a solucionar les clivelles importants detectades en moltes roques i solucionar el problema d’inestabilitat. “El tècnic d’esta actuació d’urgència està aportant algunes idees interessants i continuem treballant en la redacció d’un plec per a traure a concurs la redacció del projecte”, ha indicat l’edil. L’empresa contractada per a fer els treballs actuals està especialitzada en obres d’autovies i ferrocarrils, sobretot en el nord, i estan molt acostumats a treballar en vessants i muntanyes.