Petrer, epicentre de l’emprenedoria a la Comunitat Valenciana amb l’arribada de 24 emprenedores europees del projecte The Break Vinalopó

Publicada per Comunicación Ayto. de Petrer el

The Break: women entrepreneurship & internationalisation in Spain” forma part del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència i és un projecte promogut per l’EOI i Impact Hub Madrid.

El primer grup d’emprenedores -integrat per 12 dones europees- va arribar a Espanya el passat 27 de setembre, a l’espai de cotreball més veterà de la Comunitat Valenciana amb els seus 10 anys de vida:  Genion Lab, situat en el Vinalopó Mitjà, en el municipi de Petrer, única ciutat de la Comunitat Valenciana, al costat d’altres 23 ciutats de la resta d’Espanya, que acolliran este programa d’emprenedoria The Break. Serà a la fi d’octubre quan un segon grup de 12 dones emprenedores europees prenga el relleu de les que actualment ja han començat la seua marxa a Petrer.

Dones vingudes d’Alemanya, Suècia, Àustria, Holanda, Polònia, França o Malta, entre altres països, que este matí han sigut rebudes en el primer acte oficial de la seua estada a Petrer, Elda i Villena, on, a més de continuar impulsant els seus projectes, treballaran en reptes locals i connectaran amb l’ecosistema empresarial per a l’impuls de noves oportunitats comercials.

En l’acte, que ha tingut lloc en les instal·lacions de Genion Lab, han estat Teresa García, directora general d’Emprenedoria i Cooperativisme de la Generalitat Valenciana; Irene Navarro, alcaldessa de Petrer; Silvia Ibáñez, regidora d’Indústria de l’Ajuntament d’Elda; Fernando Garrido, director d’EOI Mediterráneo; Esther Navarro i Diego Tomás, socis fundadors de Genion, entre altres autoritats i representants d’organismes i empreses col·laboradores.

A més de continuar el seu itinerari formatiu emprenedor, s’ha preparat una completa agenda on realitzaran visites a organitzacions i entitats, tant públiques com privades, de l’ecosistema empresarial, i treballaran en la resolució de reptes locals del seu sector per a contribuir al desenvolupament local. A la comarca del Vinalopó els reptes estaran orientats cap a la indústria i el turisme d’interior, focalitzades en els municipis de Petrer, Elda i Villena.

Teresa García, directora general d’Emprenedoria i Cooperativisme de la Generalitat Valenciana, ha expressat que “volem, des de la Comunitat Valenciana, oferir-vos els recursos que tenim perquè pugueu millorar en aquests projectes en els quals esteu treballant”. També ha tingut paraules d’elogi per a Genion en apuntar que “sou de les poques cooperatives d’emprenedors i emprenedores que heu estat seleccionades en aquest programa”. 

Per part seua, l’alcaldessa de Petrer, Irene Navarro, que s’ha sumat a les paraules de benvinguda a les 12 emprenedores, ha subratllat que “Petrer és, sobretot, una ciutat que desprén talent, i, en aquest cas, emprenedoria femenina”, i ha afegit la importància de crear “comunitat”, indicant que “d’això va la vida, de sumar per a ser sempre millors”.     

Silvia Ibáñez, regidora d’Indústria de l’Ajuntament d’Elda, ha indicat que “vos donarem tot el nostre suport per a crear eixa comunitat emprenedora tan lligada al territori, perquè connecteu amb el nostre entorn empresarial i perquè genereu connexions de molt de valor tant per al nostre desenvolupament tant local com de país”.

Fernando Garrido, director de EOI Mediterráneo, ha expressat que “aquest és el segle dels valors femenins, de treballar amb empatia, col·laboració, amb el cuidat… i estem especialment orgullosos que ací, a la Comunitat Valenciana, ja ho estiguem aconseguint”.

Esther Navarro, sòcia fundadora de Genion Lab, ha manifestat que “realment The Break Vinalopó ens regala una oportunitat única per a abordar els reptes de la nostra comarca des d’una perspectiva més femenina i europea. I, a més, perquè eixes comunitats emprenedores que ara són locals i provincials adquirisquen una dimensió internacional”.

El programa d’emprenedoria per a dones europees ‘The Break’ és finançat per la Unió Europea (UE) a través de Fons Next Generation.