Petrer duu a terme treballs de poda i aclarit d’arbratge per a la prevenció d’incendis forestals

Publicada per Comunicación Ayto. de Petrer el

Actualment s’està actuant en la zona de l’Almadrava després d’adjudicar el contracte a una empresa especialitzada per 14.665 €

 

La Junta de Govern Local de l’Ajuntament de Petrer ha aprovat l’adjudicació d’un contracte per al manteniment de la “faixa” auxiliar de prevenció d’incendis forestals en la partida de l’Almadrava, per una mica més de 14.000 euros a Forest Roots S.L, una empresa especialitzada en esta classe de treballs. El regidor de Medi Ambient, Fernando Díaz, ha explicat que “este tipus d’actuacions a l’hivern són molt importants per a prevenir el foc en les nostres muntanyes o que si es produïx impedir-ne la propagació”

Al gener de 2020 ja es van realitzar tallafocs i faixes auxiliars per a tractar d’evitar al màxim els incendis forestals en dues icones de la localitat com són Ferrussa i Caprala; a més, es van crear plans d’evacuació en cas d’emergència per a garantir la seguretat dels visitants en estos paratges. I més recentment, al març de l’any passat, es va actuar en la zona de Puça en una zona amb una important densitat de vivendes de camp. 

Al febrer de 2021 la Conselleria d’Agricultura va donar el vistiplau al Pla Local de Prevenció d’Incendis Forestals de Petrer que constituïx la directriu tècnica en esta matèria en l’àmbit del municipi, ja que facilita un marc normatiu per a la planificació d’actuacions de prevenció d’incendis en tot el terme municipal que compta amb prop de 6.000 hectàrees de terreny forestal.

Petrer és un dels pocs municipis de tota la província que compta amb un pla per a lluitar contra estes emergències que constituïxen un greu problema en l’àrea mediterrània i especialment en la Comunitat Valenciana, on ocasionen  greus danys en les seues masses forestals amb la consegüent repercussió negativa sobre el medi ambient. El passat estiu Petrer va patir un d’estos incendis forestals davant, pel que sembla, la imprudència d’un veí que va espaiar cendres sense que estigueren apagades totalment, uns fets pels quals ha sigut denunciat per la Guàrdia Civil i imputat per un delicte contra el medi ambient.

El regidor ha indicat que “continuarem treballant en la prevenció perquè és un compromís d’aquest equip de Govern i una responsabilitat per a avançar-nos i evitar mals majors davant qualsevol situació de risc”.