Petrer duu a terme actuacions d’eficiència energètica en tres zones del municipi amb la renovació d’un total de 265 lluminàries

Publicada per Comunicación Ayto. de Petrer el

S’ha actuat en el barri Sant Josep, l’entorn del col·legi 9 d’Octubre i la plaça Unió de Festejos i adjacents

En la seua clara aposta per la sostenibilitat, l’eficiència energètica i el compromís amb el medi ambient, l’Ajuntament de Petrer, a través de la Regidoria de Servicis Generals, està duent a terme treballs de renovació de l’enllumenat públic en tres sectors de la població.

Segons ha explicat el regidor de l’àrea, Fernando Díaz, es tracta del barri Sant Josep, “on ens trobem”; la zona de la plaça Unió de Festejos, carrers adjacents i el perímetre del parc del Campet; i l’entorn de carrers del col·legi 9 d’Octubre.

En total, s’estan renovant 265 lluminàries amb una inversió aproximada de 72.000 euros. L’edil ha apuntat que “són treballs que estem desenvolupant a través d’una empresa instal·ladora, però també amb treballs complementaris per part del personal de la secció d’electricitat de la nostra regidoria, la qual cosa ens permet reduir la despesa de mà d’obra perquè la inversió en material siga major”.

De les 265 lluminàries, 98 corresponen al barri Sant Josep (els carrers Riu Serpis, Costa Brava, Costa Blanca, Vinalopó i Xúquer); 71 pertanyen a la zona del col·legi 9 d’Octubre i l’av. Bassa Perico; i 96 a la zona de la plaça Unió de Festejos i perímetre del parc del Campet.

En els últims anys, des de la regidoria s’han dut a terme prop de 20 actuacions d’eficiència energètica en diferents zones de Petrer, a més de l’interior d’edificis municipals, amb una xifra total de lluminàries canviades que ascendix a més de 2.000 unitats. Algunes de les zones intervingudes han sigut els polígons de les Pedreres i Salinetes, el parc 9 d’Octubre, la zona de Sant Jerònim, l’av. de Madrid, l’avinguda d’Elda, els jardins Alcalde Vicente Maestre, el bulevard d’Óscar Esplá, l’av. Catalunya i el jardí del carrer Metge Luis Sempere Berenguer.

El canvi suposa la substitució de les actuals lluminàries de llums de vapor de sodi de potències compreses entre 150 i 250 W, per lluminàries amb tecnologia LED de 75 W.
L’edil ha indicat que les actuacions finalitzaran en les pròximes setmanes.