Petrer demana al president de la Diputació que incremente l’aportació per a la reforma de la piscina per la pujada de les matèries primeres

Publicada per Comunicación Ayto. de Petrer el

Carlos Mazón ha visitat l’Ajuntament i ha anunciat que la institució provincial destinarà 400.000 € per a programes d’atenció social a les persones més desfavorides

El president de la Diputació d’Alacant, Carlos Mazón, ha visitat Petrer per a treballar conjuntament amb l’Ajuntament en inversions per a la població.

El president ha sigut rebut per l’alcaldessa, Irene Navarro, i ha saludat els membres de la corporació municipal abans de firmar en el Llibre d’Honor del municipi per a deixar testimoniatge de la seua primera visita institucional. L’alcaldessa ha indicat que “Petrer és una ciutat que té sempre les portes obertes, i molt més en un moment com este”, i ha agraït el treball que es fa des de la Diputació d’Alacant en pro dels municipis, institució de la qual Irene Navarro també forma part com a diputada del Vinalopó Mitjà.

En la reunió de treball que l’Equip de Govern ha mantingut amb el president se li ha demanat que incremente la subvenció per a la reforma de la piscina municipal coberta de Sant Ferran. Un projecte que en principi va eixir a licitació per 2.350.000 €, dels quals 900.000 són del pla Planifica i la resta, 1.450.000 €, del mateix Ajuntament, però que va quedar desert, ja que l’increment de les matèries primeres va fer que cap empresa constructora es presentara al concurs públic. Ara, el departament d’Urbanisme municipal ha fet un reajustament del projecte per a actualitzar els preus per a traure’l de nou a licitació, amb un increment en 800.000 € més, per la qual cosa “hem demanat que la Diputació incremente també la subvenció per a una infraestructura tan necessària”, ha indicat l’alcaldessa, que ha recordat que en la institució provincial es va aprovar al gener per unanimitat una moció de Compromís per a habilitar partides pressupostàries i mesures per a fer front a l’increment dels materials de construcció. “El president ha sigut molt receptiu i esperem que la Diputació continue apostant per este projecte”.

Mazón ha destacat en la seua intervenció els prop de 400.000 euros que Diputació destinarà a la Regidoria de Serveis Socials “per a compensar els efectes de la Covid, de la crisi energètica i la provocada per la situació de guerra que el que està fent és incrementar la bretxa social a la província”. Este departament municipal té un pressupost per a este any 2022 de 2,4 milions d’euros en els diferents programes i en l’atenció a persones desfavorides.

El president també ha enumerat alguns dels projectes que s’han realitzat en el municipi amb fons de la Diputació com la tercera fase del Museu Dámaso Navarro, 300 nínxols en el cementeri municipal les obres del qual estan a punt de concloure, o la cessió de dos vehicles elèctrics per als Serveis Municipals, el frontó municipal amb el pla +Esports i la inversió prevista en la piscina municipal. En esta, s’ha posat en valor la rehabilitació i la reforma de diferents edificis i espais públics municipals, així com la importància de continuar treballant en el finançament de futurs projectes per al municipi.

El president també ha mostrat la seua “preocupació” pel que ha qualificat com a “retard” en les obres del nou Institut Azorín i l’ampliació del centre de Salut Petrer II. Respecte al primer projecte, cal assenyalar que en 2020 es va fer el trasllat a les aules prefabricades als Plàtans, i l’obra està en procés de licitació en l’àmbit europeu pel total econòmic que suposen estes: més de 10 milions d’euros, i respecte al centre de Salut ja s’han licitat les obres per un import pròxim als cinc milions d’euros per a l’ampliació de consultes, noves especialitats i el Punt d’Atenció Continuada.