Cada any al voltant de 800 persones de la població es presenten a les proves, si bé la majoria d’elles ho fan a Almansa en lloc d’Alacant.

El regidor de la Policia Local i el Comissari cap del cos, Pablo Lizán i Antonio Amorós, respectivament, han informat dels tràmits que han estat portant durant els últims mesos per a aconseguir que Petrer puga ser considerat com un “centre desplaçat”, la figura que contempla la Direcció General de Trànsit en aquells municipis no capital de província en els quals també es fan les proves per al permís de conduir.

De fet, en el cas de la nostra província, Dénia ja es va convertir fa anys en centre desplaçat de la DGT, un model que els responsables policials de Petrer han estudiat al detall amb diverses reunions i la visita in situ a les seues instal·lacions. “Creiem que comptem amb les condicions i l’equipament necessari per a convertir-nos en un centre desplaçat el que redundarà en una millora important per als qui opten a traure’s el permís de conduir”, ha indicat Pablo Lizán.

Segons les últimes dades de què disposa la Policia Local, els relatius a l’any passat, un total de 821 alumnes es van examinar a través de les diferents autoescoles de la població amb les quals s’ha contactat. D’aquesta xifra, 720 es van examinar a Almansa i 101 a Alacant. S’estima en 4.200 els alumnes potencials a l’any en una comarca que abasta una població de més de 176.000 habitants.

Petrer oferirà la sala polivalent de conferències que ja té al Parc Infantil de Trànsit per als exàmens teòrics, mentre que la configuració dels seus carrers i la proximitat a l’autovia la fan ser una ciutat ideal també per a l’examen pràctic per al permís de conduir. A més, també disposa de diferents emplaçaments per als exàmens en pista.

Els responsables de Policia Local han acabat de perfilar els tràmits necessaris que es van veure interromputs pel decret d’alarma i la situació de pandèmia pel coronavirus i “ja s’ha manat tota la documentació i estem a l’espera d’obtindre resposta”, ha confirmat el Comissari cap de la Policia Local qui ha indicat que les autoescoles han acollit molt bé aquesta possibilitat que aconseguirà, a més, “evitar desplaçaments, molèsties i que en la pròpia zona disposem d’un servici d’aquestes característiques tan important”.

A més, i no menys important, el regidor de Policia ha indicat que ser centre desplaçat permetrà descongestionar les actuals instal·lacions d’Alacant i, per tant, “hi haurà una major capacitat per a complir amb les mesures de seguretat i distància social que són mesures que es quedaran durant bastant temps, potser per sempre perquè són les més eficaces per a evitar la propagació de qualsevol virus o malaltia”.

Cal tindre en compte que a aquests exàmens no només acudeixen els aspirants a aconseguir el permís de circulació per primera vegada, sinó aquells que per qualsevol circumstància han perdut tots els punts del carnet i han de tornar a examinar-se.

WordPress Video Lightbox Plugin