Amb una subvenció pròxima al mig milió d’euros, Petrer és un dels municipis del Vinalopó Mitjà que més fons rebrà per als plans d’ocupació per a menors de 30 anys

L’Ajuntament de Petrer està a l’espera de la resolució del programa EMCORP per a parats de més de 30 anys

L’Ajuntament de Petrer, a través de la Regidoria de Desenvolupament Econòmic, rebrà dues subvencions per valor total de 489.423 euros de la Generalitat Valenciana per als programes d’ocupació EMPUJU i EMCUJU finançats pel SERVEF.

Totes dues subvencions (257.181,48 € de l’EMPUJU i 232.242,50 € de l’EMCUJU) permetran a l’Ajuntament de Petrer contractar a un total de 32 parats menors de 30 anys durant un any. En concret, a través del programa EMPUJU, dirigit a joves desocupats majors de 16 anys i menors de 30, la institució local contractarà a dos educadors infantils, huit auxiliars administratius, cinc conserges i quatre peons de la construcción.

Quant al programa EMCUJU, destinat a menors de 30 anys amb titulació, els perfils previstos són dos treballadors socials, un enginyer industrial, un enginyer civil o d’obres públiques, un historiador, un tècnic mediambiental, un graduat en Turisme, un dissenyador gràfic, dos publicistes o periodistes, un graduat mitjà en educació social, un graduat mitjà en informàtica i un graduat en ADE, economia o empresarials.

El regidor de Desenvolupament Econòmic ha insistit que “fomentar l’ocupació entre aquelles persones que, desgraciadament, es troben en situació d’atur, és una de les nostres principals línies de treball”. En aquest sentit, ha apuntat que, a més de la quantitat rebuda de les subvencions, l’Ajuntament de Petrer ha previst sumar una aportació municipal de 75.000 euros aproximadament entre 2019 i 2020 per a complementar aquests plans d’ocupació. Aquesta quantitat “ens permetrà millorar els sous dels treballadors contractats i atendre altres conceptes que la subvenció no cobreix”.

Morcillo ha explicat que “si bé la subvenció sol·licitada inicialment va ser de 745.000 euros, són nombroses les ciutats que han demandat aquests programes d’ocupació, per la qual cosa des de la Generalitat han fet ajustos. Malgrat això, som un dels municipis del Vinalopó Mitjà que més fons rebrà per a contractar menors de 30 anys”.

A nivell pràctic, el regidor ha fet una crida als parats menors de 30 anys perquè comproven a l’oficina de Labora (el que anteriorment es deia Servef), a la plaça Pablo Iglesias, que els seus perfils estiguen actualitzats, així com que estiguen inscrits en el Registre de Garantia Juvenil. “La previsió és que des del Servef comencen a telefonar-los a meitat de setembre per a incorporar-se a l’Ajuntament a principis d’octubre”.

 

PROGRAMA EMCORP

Com es va anunciar fa unes setmanes, l’Ajuntament de Petrer també ha sol·licitat una subvenció de 157.757 euros del programa EMCORP, un programa operatiu del Fons Social Europeu, al qual podran optar parats de qualsevol edat per a un ventall molt ampli d’oficis com obrer, pintura, ferreria, etc. així com desocupats amb qualificació com administratius, arquitectura tècnica i treball social. Els contractes seran de 6 mesos de duració i s’estima que el programa començarà al novembre d’aquest mateix any.

Hui el regidor ha informat que encara estan pendents de la resolució per part de la Generalitat Valenciana.