Petrer construirà una rotonda al carrer Biscaia per a solucionar un “punt negre” de la circulació de vehicles

Publicada per Comunicación Ayto. de Petrer el

S’invertiran 48.000 euros en l’adequació de la zona per a reduir la velocitat i evitar col·lisions entre vehicles, alguns dels quals van acabar encastant-se contra una vivenda.

Durant els últims mesos s’han instal·lat balises que ara seran substituïdes per la rotonda en comprovar-se que s’ha eliminat la sinistralitat.

Donar solució als problemes de sinistralitat que es registren al carrer Biscaia, entre les avingudes President Adolfo Suárez i Infanta Elena, és l’objectiu de la iniciativa presentada aquest matí pels regidors de Seguretat Ciutadana i Urbanisme, Pablo Lizán i Fernando Portillo.

Per a eliminar aquest “punt negre” en el qual s’han produït diversos accidents de circulació, en els quals almenys en quatre d’ells va acabar un dels vehicles implicats encastant-se contra una vivenda, s’ha decidit construir una rotonda i adequar la zona.

La rotonda actuarà com a reductor del trànsit amb la qual cosa aconseguirem l’objectiu d’eliminar o reduir al màxim la sinistralitat a la zona, una actuació que es realitza després que “durant els últims mesos s’han instal·lat abalisaments del tipus Nova Jersey que han donat bon resultat ja que no s’ha registrat cap accident”.

Ara l’abalisament se substituirà per una rotonda ovalada i enjardinada que obligarà els conductors a fer un xicotet gir en els seus vehicles amb el que es calmarà el trànsit. Es destinaran 48.000 euros del capítol d’Inversions Financerament Sostenibles (IFS), que permetran adequar la zona pensant també a dotar de major seguretat els vianants per a creuar d’un costat a un altre del bulevard central a través d’aquesta nova rotonda.

La previsió de l’edil d’Urbanisme és que les obres comencen al setembre i que s’executen en el termini d’un mes aproximadament.