Petrer consolida el Servici d’Ajuda a domicili i preveu un augment d’un 30% dels casos atesos per a 2020

Publicada per Comunicación Ayto. de Petrer el

La Regidoria d’Igualtat i Inclusió Social de l’Ajuntament de Petrer ha sol·licitat a la Conselleria augmentar el pressupost fins als 340.000 euros per a ampliar i millorar el servici.

Petrer, que va ser projecte pilot del SAD de Dependència en 2017, és un els municipis de la Comunitat que més pressupost rep de la Conselleria per a aquest servici.

La regidora d’Igualtat i Inclusió Social, Ana Tortosa, ha informat aquest matí que des de la Regidoria que lidera s’ha sol·licitat a la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives incrementar el pressupost dels 208.000 euros actuals a 340.000 euros per a 2020, la qual cosa permetria augmentar en un 30% aproximadament el nombre de casos atesos a través del Servici d’Ajuda a domicili a la Dependència.

Actualment, des de l’àrea de Servicis Socials s’atenen una mitjana de 49 casos mensuals a través del SAD de Dependència, amb graus que van des de l’u, amb 20 hores setmanals, fins al grau tres, amb 56 hores semanales.

L’edil ha subratllat que “disposar d’aquest servici és un gran avanç per a la nostra ciutat, perquè, d’una banda evitem que alguns veïns hagen d’avançar els diners del servici, com ocorria amb la la prestació vinculada al servici d’ajuda a domicili abans que existira el SET de dependència; i, a més, ens permet supervisar el servici perquè es preste de forma eficaç”.

Cal recordar que Petrer, que va ser triada com a projecte pilot, va iniciar aquest servici al novembre de 2017 amb nou casos atesos. Per a la posada en marxa del Servici d’Ajuda a domicili per a la Dependència, la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives va triar a quatre municipis, entre ells Petrer, Benifalló, la Vall d’Uixó, Asp així com la Mancomunitat de Racó d’Ademús.

 

SAD DE DEPENDENCIA

El Servicio de Ayuda a Domicilio a la Dependencia lo constituye el conjunto de actuaciones llevadas a cabo en el domicilio de las personas en situación de dependencia ya valoradas, con el fin de atender sus necesidades de la vida diaria. En concreto, se trata de servicios relacionados con la atención personal en la realización de las actividades de la vida diaria; y servicios relacionados con la atención de las necesidades domésticas o del hogar.

En Petrer, el servicio es coordinado por la Concejalía de Igualdad e Inclusión Social y prestado por la empresa Serlicoop.