També s’han dut a terme diversos tractaments per a frenar xicotets nuclis d’espècies de plantes exòtiques invasores

En les últimes setmanes, s’han dut a terme treballs de desbrossament, condicionament i tractaments especials dels paratges naturals de la Rambla de Puça i de Caprala, labors realitzades per la Brigada de Biodiversitat i la Brigada del Paisatge Protegit de la Conselleria, respectivament.

Aquestes actuacions són fonamentals per a continuar preservant el nostre paisatge natural protegit, però també és essencial l’esforç de cadascun de nosaltres per a respectar i cuidar de la nostra naturalesa, un dels béns més preuats de Petrer”, ha indicat l’edil de Medi Ambient, Fernando Díaz.

En el cas de la Rambla de Puça, la Brigada del Paisatge Protegit de la Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica ha dut a terme una actuació consistent en el desbrossament de l’itinerari, poda de l’arbratge, reparació del ferm, creació de passos de pedra per a facilitar l’encreuament del llit, reparació del tancament de fusta i prolongació del passamans.

Per part seua, la Brigada de Biodiversitat de la Conselleria s’ha encarregat de dur a terme diversos tractaments en les Rambles de Caprala i de Puça, després d’haver-se detectat alguns xicotets nuclis d’espècies exòtiques invasores en estat incipient, principalment canya, ailant i acàcia.

Aquesta última actuació, orientada a preservar aquests hàbitats naturals de futures invasions, ha consistit en la sega i retirada de canyes i col·locació d’un cobriment opac amb geotèxtil o plàstic durant un període vegetatiu complet (entre 6-9 mesos) amb la finalitat de bloquejar la llum solar per a detindre el creixement de la planta. Posteriorment i una vegada comprovada la mort completa de les tiges subterrànies, es procedirà a la retirada del cobriment plàstic. La superfície estimada total de cobriment és de 2.200m².

En el cas de l’ailant, el tractament ha consistit en la tala d’exemplars i l’aplicació d’herbicida fins a la seua total eliminació, que sol durar entre tres o quatre anys.

WordPress Video Lightbox Plugin