Petrer concedix 194.000 € a famílies en 15 noves ajudes per a compra i rehabilitació de vivendes en el barri antic

Publicada per Comunicación Ayto. de Petrer el

En només un any s’han impulsat 31 projectes per a la revitalització del barri amb un impacte econòmic de 2 milions d’euros

 

El regidor d’Urbanisme de l’Ajuntament de Petrer ha informat de les ajudes concedides a l’adquisició i rehabilitació d’habitatges en el barri antic, un pla posat en marxa per l’equip de Govern municipal en l’últim trimestre de l’any passat. En esta segona convocatòria s’han aprovat 15 de les 17 sol·licituds presentades, de les quals 8 han sigut per a la compra de vivendes i 7 per a rehabilitació amb un global de 194.000 euros. Això significa que “estem complint amb el nostre objectiu i compromís de donar vida al barri antic mitjançant incentius a l’adquisició i la reforma de vivendes perquè aquesta part tan important de Petrer es revitalitze”, ha indicat Fernando Portillo

En total, sumades les ajudes a les 15 de la primera convocatòria, s’han subvencionat 31 projectes per un total pròxim als 400.000 euros que, sumat a la inversió privada, tindrà un impacte d’al voltant de dos milions d’euros. 

Portillo ha anunciat que en 2023 hi haurà una tercera fase d’aquesta iniciativa que forma part de l’estudi realitzat per la Universitat d’Alacant i d’un procés participatiu amb la implicació de veïns, comerciants i els tècnics municipals. “Aquest treball continuat en el temps està permetent que noves famílies se’n vagen a viure al barri antic i, en altres casos, millorar les vivendes als actuals habitants”, cosa molt important segons el parer de l’edil, ja que “estem parlant d’una zona sobre la qual estem treballant des de l’equip de Govern amb una especial sensibilitat”.

L’edil d’Urbanisme ha confirmat que per a este any 2023 es mobilitzaran 250.000 euros més per a aquesta línia de subvencions, 100.000 que s’inclouran en el pressupost i la resta quan avance l’any i es puga disposar del romanent de tresoreria.