Petrer comptarà amb un Punt Violeta mòbil en la celebració del Dia de Banderes

Publicada per Comunicación Ayto. de Petrer el

L’estand estarà instal·lat de l’11 a 16 hores en el creuament de Gabriel Payá amb José Perseguer i el personal de la regidoria també recorrerà els principals carrers de quartelillos per a informar i sensibilitzar

Com a part del Pla d’actuació de la Unitat d’Igualtat per a celebracions festives i dies especials del municipi, el pròxim diumenge 16 d’abril, Dia de Banderes, la Regidoria d’Igualtat habilitarà un Punt Violeta d’11 a 16 hores en l’encreuament dels carrers Gabriel Payá amb José Perseguer.

D’aquesta manera, “seguim amb la sensibilització sobre la violència de gènere, l’abús sexual…, qüestions que ens preocupen a totes quan estem de festa, quan estem amb amigues…”, ha indicat l’edil d’Igualtat i Serveis Socials, Ana Tortosa.

Per a este Punt Violeta, la regidoria estrenarà el diumenge un estand mòbil, que serà atés per les tècniques de l’àrea i per voluntariat del Grau Superior en Promoció d’Igualtat de Gènere de l’IES Valle d’Elda, que s’identificaran amb jupetins violetes. “Hi haurà gent tot temps en l’estand, però també recorrent els carrers, fent rondes per les zones de quartelillos, per a donar visibilitat, informar i estar més prop de la població”, ha explicat Miriam Alberola, promotora d’Igualtat.

Aquestes accions de la Unitat d’Igualtat busquen, sobretot, fer sensibilització i prevenció respecte a les agressions sexistes i, en cas que fora necessari, poder atendre la població en cas d’alguna agressió sexual, sempre en coordinació amb els cossos de seguretat.

A més, els quartelillos que ho desitgen poden sumar-se a la campanya de sensibilització amb la col·locació d’un cartell de “Quartelillo lliure de violència masclista, “la qual cosa l’identifica com un lloc aliat, un refugi en cas d’una suposada agressió”, en paraules de la regidora, que ha agraït a la Unió de Festejos la seua col·laboració per a secundar que els quartelillos es puguen sumar a l’acció.