Petrer complix amb la tradició de celebrar la festivitat de Santa Bàrbara al seu castell

Publicada per Comunicación Ayto. de Petrer el

Patrimoni organitza activitats culturals per a commemorar l’onomàstica de Santa Bàrbara este cap de setmana del 2 i 3 de desembre en la fortalesa 

Petrer, a través de la regidoria de Cultura i Patrimoni, commemora la festivitat de Santa Bàrbara este cap de setmana del 2 i 3 de desembre al punt d’interés més emblemàtic, el castell-fortalesa. Enguany, a més, algunes de les activitats compten amb el suport de la Generalitat Valenciana dintre del Pla Corresponsables.

UNA ANTIGA TRADICIÓ
Des de fa uns
quants anys, Santa Bàrbara se celebra a Petrer per la recuperació d’una antiga tradició gràcies a la Regidoria de Cultura. Antigament, els petrerins escrivien els seus noms en els murs del castell. Però, amb la recuperació de la tradició, s’ha habilitat un panell de grans dimensions perquè el cap de setmana més pròxim a la celebració de Santa Bàrbara (4 de desembre), el castell continue lluint els noms de tots els visitants sense cap menyscapte per al patrimoni municipal.

UNA OPORTUNITAT ÚNICA
D’entre les accions previstes, el dissabte 2 de desembre, de 10 a 14 hores, s’ha programat una gimcana per a un públic familiar que té com a temàtica els grafitis històrics del segle XVI existents en el calabós del castell. Aquells participants que resolguen l’endevinalla de la gimcana rebran un regal.

També, els visitants que s’acosten al castell este cap de setmana podran visitar els calabossos (el dissabte de 10 a 14 i el diumenge d’11 a 14 hores). Una vista per a contemplar els dibuixos pintats pels presos fa més de 500 anys. Es tracta d’una ocasió irrepetible per a conéixer el calabós, perquè este només està obert al públic dues vegades a l’any, ara i en les Jornades de Portes Obertes del Patrimoni de Petrer.

Finalment, i amb la col·laboració de l’Associació Amigues i Amics del Museu Dámaso de Petrer (AMUDANA), s’ha previst una conferència titulada “Santa Bàrbara i el castell de Petrer” de la mà de l’arqueòloga Concha Navarro Poveda. Este simposi tindrà lloc el diumenge 3 a les 12 hores a la sala noble del castell. Navarro tractarà d’explicar l’origen de la commemoració de Santa Bàrbara en la nostra localitat.

Totes les activitats són gratuïtes i no requerixen inscripció prèvia. Es pot obtindre més informació trucant al telèfon del Museu Dámaso Navarro 966 98 94 00, per correu electrònic: museodamasonavarro@gmail.com i per les xarxes socials del museu.