L’Ajuntament de Petrer ha completat la incorporació de 12 agents interins a la plantilla de la Policia Local el que permetrà recuperar les seccions de Trànsit i Barris. “Perseguim un model de policia que siga el més pròxima als veïns, que dispose de personal suficient per a atendre totes les comeses que té encomanat el cos i els xicotets detalls que també són molt importants, i aquesta ampliació de la plantilla ens permetrà continuar treballant per a aconseguir aquest objectiu”, ha indicat el regidor delegat de la Policia Local, Pablo Lizán.

Hui s’ha celebrat un acte de benvinguda als nous agents, un acte presidit per l’alcaldessa, Irene Navarro, qui s’ha referit a l’important treball realitzat per la Policia Local durant aquesta situació de crisi i la volta a la normalitat cap a la qual a poc a poc anem caminant i que “requereix del vostre esforç, no només per a continuar vetlant per la seguretat als nostres carrers, sinó també per a reforçar el valor del servici públic i, en aquesta realitat, vetlar perquè es compleixen totes les mesures per a frenar la propagació del virus”.
La recuperació de la secció de Barris permetrà un major contacte amb el dia a dia dels veïns, al que ajudarà la posada en marxa del parc de motocicletes per a tindre major mobilitat. L’alcaldessa s’ha referit a aquest fet indicant que “des de fa dies heu tingut oportunitat d’entrar en contacte amb la nostra ciutat, amb les nostres veïnes i veïns i de recórrer els seus barris i carrers. I estic segura que ja heu pogut comprovar que Petrer és una ciutat amable, hospitalària i tranquil·la”.
A més, la nova Ordenança de Convivència, que està a punt d’entrar en vigor, permetrà disposar d’una ferramenta per a donar resposta a moltes qüestions que sovint preocupa els veïns. Qüestions relacionades amb sorolls i molèsties; actituds incíviques a la via pública com la deposició d’excrements d’animals de companyia o el problema que genera, sobretot a l’estiu, les motos d’escapament lliure, per posar alguns exemples.
La contractació d’aquests 12 nous agents de manera interina ve a pal·liar, almenys en part, els dèficits de personal dels quals patia la plantilla des de la jubilació en els últims anys d’alguns dels seus efectius. El període de permanència d’aquests agents serà, de conformitat amb el marc legal vigent, de dos anys com a màxim, límit aquest impost per la vigent Llei de Coordinació de Policies Locals de la Comunitat Valenciana. De manera paral·lela segueix el procediment perquè les places isquen per concurs oposició i es puguen ocupar de manera permanent.
Del total de membres incorporats, quatre són dones i els huit restants, homes, per la qual cosa l’Ajuntament, no només manté, sinó que millora les ràtios i recomanacions públiques sobre aquest tema en el que a presència efectiva femenina es refereix en les Forces de Seguretat.

WordPress Video Lightbox Plugin