El departament de Desenvolupament Econòmic ja treballa en una segona fase en la qual s’ampliarà a altres sectores i comerços de la població.

L’Ajuntament de Petrer ja ha completat la primera fase de les ajudes del Pla Resistir amb un muntant total de 392.775 €.

En total s’han acollit a aquestes ajudes un total de 179 empreses i autònoms que han rebut una mitjana de 2.800 € cadascun d’ells, encara que les quantitats han fluctuat, ja que les ajudes establien 2.000 euros per activitat, més 200 euros per treballador fins a 10 operaris, per a l’hostaleria, restauració, oci, allotjament, mercats ambulants o cultura, entre altres sectors econòmics.

El regidor de l’àrea, David Morcillo, ha indicat que “el procés ha sigut de col·laboració i d’ajudar als beneficiaris perquè pogueren acollir-se a aquestes ajudes i en aqueix sentit estem molt satisfets”. L’edil ha indicat que el seu departament ja treballa en una segona fase que estarà dotat amb més de mig milió d’euros i que donarà cabuda a altres comerços i empreses de la població.

La regidoria mantindrà el xat en viu a través de la pàgina www.petreremprende.es, que s’ha utilitzat en la primera fase, a més del canal telefònic, per a resoldre dubtes sobre el procés de tramitació.

L’edil ha indicat que en els pròxims dies s’anunciaren les bases de la segona fase, amb les activitats que es poden acollir i les quanties econòmiques, depenent de l’estimació que es faça per a cobrir el pressupost de 575.000 €.

Els possibles beneficiaris hauran d’haver iniciat la seua activitat abans del 31 de desembre de 2020 i mantindre d’alta l’activitat en el moment de la sol·licitud. Aquestes ajudes estan dirigides a cobrir les despeses corrents de l’activitat realitzada des d’abril de 2020 i són compatibles amb qualsevol altra ajuda convocada amb la mateixa finalitat.

WordPress Video Lightbox Plugin