Petrer commemora el Dia Contra el Càncer de Mama a ritme de bachata, salsa i ball social

Publicada per Comunicación Ayto. de Petrer el

L’activitat, de la mà de l’acadèmia de ball Spirito Danse Studio, es realitzarà al parc del Campet el diumenge 23 d’octubre, de 17.00 a 20.30 hores, amb el suport de les associacions Acmavi i AECC

 

Les regidories de Participació Ciutadana i Sanitat han preparat una activitat de ball per a commemorar el Dia Contra el Càncer de Mama. Tal com ha comentat la regidora de Participació Ciutadana, Juana Ochoa, “enguany li donarem visibilitat d’una manera diferent, ja que hem pensat en una activitat de ball que mescle bachata, salsa i ball social en un esdeveniment que es durà a terme al parc del Campet diumenge que ve, 23 d’octubre, des de les 17.00 fins a les 20.30 hores”. 

L’activitat, que es realitzarà a càrrec de l’acadèmia de ball Spirito Danse Studio, comptarà amb el suport de les associacions Acmavi i AECC”, ha indicat Ochoa, que ha afegit que “des de l’Ajuntament de Petrer continuem secundant i aportant el nostre granet d’arena per a visibilitzar la lluita contra el càncer de mama, una malaltia que una de cada huit dones al llarg de la nostra vida patirà, per la qual cosa és fonamental l’esforç, treball i implicació que realitzen les diferents associacions del càncer”.  

Per part seua, Míriam Giménez, vicepresidenta de l’associació de Amacvi (Associació del Càncer de Mama del Vinalopó), ha denunciat la falta d’ecògrafs i personal per a realitzar les proves de detecció precoç de la malaltia. “Cal continuar lluitant des de les associacions perquè es done tota l’atenció necessària a les pacients, ja no sols parlem de medicació que evidentment la seguretat social cobreix, sinó d’altres moltes coses que les pacients necessiten com pròtesis capil·lars, productes específics per a la seua pell o les seues ungles, que no estan coberts per la Seguretat Social”, ha criticat Giménez; mentres que Ana Juan, presidenta de la Junta local Elda-Petrer de AECC, ha recalcat que fent aquest tipus d’activitats es torna visible la lluita i l’espenta d’aquest grup de dones i hòmens que patixen la malaltia, ja que és rar que hui dia algú no conega una persona que pateix un càncer, especialment de mama. 

Així mateix, Óscar Amat, nebot de la periodista aspense Olga Avellán que va morir al gener a causa del càncer de mama, també ha volgut participar en aquesta jornada de ball coincidint amb el primer aniversari del llançament de ‘Mi mamà no tiene pelo’, un conte il·lustrat amb el qual la seua tia volia ajudar tant els seus fills com altres xiquets a entendre aquesta malaltia quan la patix una mare o un pare.  

Isaac Moll, de l’Acadèmia Spirito Danse Studio, ha volgut agrair la voluntat i les ganes de fer coses. “Jo vos convide a ballar perquè m’encanta, m’ha canviat la vida. Gràcies per aquests esdeveniments que ens fan més conscients de la importància de continuar lluitant i que el diagnòstic precoç siga una arma imprescindible principalment per a aquesta malaltia i que tots estiguem a una”, ha conclòs Moll.