Entre les activitats que es pretenen recuperar destaquen el mercat temàtic de La Frontera, el pregó o la mascletà

La Regidoria de Festes de l’Ajuntament de Petrer està diverses setmanes treballant en l’organització i el programa d’activitats de les Festes Patronals 2021, que tindran lloc el mes vinent d’octubre.

Imatge d’arxiu de les Festes Patronals de 2019

“Volem que, sempre amb les màximes mesures de seguretat i les limitacions i control d’aforament que ens marquen les autoritats sanitària, siguen unes Festes Patronals que respiren l’essència d’abans de la pandèmia i veïns i veïnes puguen tornar a viure les nostres tradicions des de la responsabilitat que ens exigix l’actual situació de pandèmia”, ha indicat l’alcaldessa de Petrer, Irene Navarro.

 

La primera autoritat ha recordat que “en este any de pandèmia, a Petrer hem sigut un exemple d’aposta per la cultura segura i el suport als col·lectius i grups locals, cosa que volem continuar fent en les Festes Patronals, sempre que la situació sanitària ho permeta”.

 

La regidora de Festes, Ana Tortosa, ha explicat que per a les Festes Patronals de 2021 “pretenem recuperar alguns actes” com el mercat de la plaça dura del Mercat de la Frontera el cap de setmana del 25 i 26 de setembre; l’acte d’inici i el pregó de Festes des del balcó de l’Ajuntament, en la nit del 5 d’octubre; o el tradicional ball de Nanos i Gegants en la plaça de Baix i la mascletà dels Jardins Alcalde Vicente Maestre, del dia gran de les Festes, el 7 d’octubre.

 

“A més, si la situació sanitària de setembre i octubre ho permet i així es contempla en les mesures del moment, i sempre que puguem garantir la salut dels nostres veïns i veïnes, volem programar diversos passacarrers de les nostres bandes i grups musicals”, ha indicat la regidora.

 

La programació en la qual treballa la regidoria també preveu, tant en els últims caps de setmana de setembre com ja en els dies de festes, diverses activitats per als més xicotets com jocs tradicionals en diferents parcs de la ciutat i espectacles familiars i infantils en l’escenari del Parc 9 d’Octubre i el Campet. “Per a l’organització d’estes activitats, hem comptat prioritàriament amb associacions i col·lectius locals”, ha especificat la regidora.

 

La intenció de la regidoria, igualment si la situació sanitària ho permet, és que també es puguen celebrar les tradicionals Carasses el diumenge 10 d’octubre, el dissabte 16 i el diumenge 24.

 

NOUS CAMERINOS Al PARC 9 D’OCTUBRE

La regidoria ha dut a terme obres de reforma en les instal·lacions del Palau de Vidre del parc 9 d’Octubre, per a poder habilitar tres camerinos en comptes de dos, com hi havia fins ara.

 

“En festes i quan se celebren actuacions en l’escenari del parc 9 d’Octubre, sempre ens trobàvem amb problemes d’espai per a poder acollir a tots els artistes”, ha explicat la regidora de Festes, que ha destacat que estos camerinos no s’han reformat des de la construcció de l’edifici a principis dels anys 90.

Cada camerino està dotat d’espill, bancada, lavabo i dutxa.

 

Les obres han comptat amb un pressupost de 48.379 euros, corresponents a les inversions financerament sostenibles de 2020.

 

WordPress Video Lightbox Plugin