Petrer celebrarà el Dia de l’Arbre el 29 de gener amb una plantació participativa al costat de la rambla dels Molins

Publicada per Comunicación Ayto. de Petrer el

Enguany s’ha triat un espai en la zona del barri Sant Rafael, just darrere d’un conegut magatzem de productes de drogueria

La Regidoria de Medi Ambient, en col·laboració amb el Centre Excursionista de Petrer, Artenbitrir, Aigües d’Alacant i el personal del Paisatge Protegit Serra del Maigmo i Serra del Sit ja està preparant la celebració del Dia de l’Arbre per a diumenge que ve, 29 de gener, i per a això ha disposat de 850 plançons d’arbres i arbustos que distribuiran entre les persones participants per a plantar-los.

Segons ha indicat el regidor de l’àrea, Fernando Díaz, “la celebració del Dia de l’Arbre és molt important per a la ciutat, ja que els arbres són fonamentals per al medi ambient i la salut dels veïns i veïnes i nosaltres som un municipi compromés amb les persones i amb el medi ambient”

L’activitat començarà a les 10.00 del matí i, a més de la plantació, per a la qual la regidoria subministrarà els utensilis necessaris, els participants disfrutaran de les activitats d’animació preparades pel col·lectiu cultural ArtenBitrir.

Els arbres i la vegetació ens proporcionen oxigen, reduïxen la contaminació de l’aire, ajuden a controlar el clima i milloren el paisatge urbà. A més, els arbres són importants per a la vida silvestre i proporcionen aliment i refugi per a moltes espècies animals”, ha indicat el regidor, que ha posat l’accent en el fet que “el Dia de l’Arbre promou la consciència sobre la importància dels arbres i fomenta la plantació i cuidat d’estos en la ciutat”.

Aigües Municipalizadas aportarà adob per a la plantació, així com l’aigua necessària perquè puguen regar-se els nous plançons, i tant el personal del Centre Excursionista com del Paisatge Protegit col·laboraran en l’organització correcta de l’activitat assessorant els participants perquè estes plantes puguen arrelar i donen pas a una nova zona arbrada.

Les espècies que es plantaran enguany són pins blancs i pins pinyers, àlber blanc, romer, salze negre, vímet, arç negre i tarai.

A més, s’ha organitzat una activitat complementària este pròxim dissabte, dia 5 de febrer. Concretament es tracta d’una ruta guiada pels arbres singulars de Petrer, amb la col·laboració de Turisme Petrer, amb eixida des de la Tourist Info a les 10 del matí. Inscripció prèvia: 966989401, petrer@touristinfo.net, o en xarxes socials de Turisme Petrer.