La jornada “El patrimoni emmascarat” se celebra demà, 16 d’octubre, en el Museu Dámaso Navarro

De vesprada, a partir de les 17.00 hores, les Carasses tornaran recórrer els carrers del nucli històric de Petrer

Les regidories de Cultura i Patrimoni i de Festes, amb motiu del reconeixement de les “danses de les Carasses” com a bé immaterial de rellevància local, han organitzat per a este dissabte 16 d’octubre, en el Museu Dámaso Navarro, la trobada “El patrimoni emmascarat”.

Des de les 10 del matí, la sala d’actes del Museu Dámaso Navarro reunirà representants de poblacions pròximes que tenen en comú les danses d’emmascarats. En concret, les jornades comptaran amb la presència d’especialistes de la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport, així com dels municipis d’Agost, Castalla, Ibi, Onil, Tibi i Petrer.

L’objectiu de la jornada és aprofundir en les semblances i diferències entre les tradicions de cadascuna d’elles, plantejant proposades per a la perduració d’estes tradicions.

L’assistència a l’esdeveniment és lliure i gratuïta, limitada a l’aforament de la sala (40 persones).

A més, al matí, a partir de les 11.30 i fins a les 13.30 hores, en la plaça de Dalt, també es realitzarà un taller de Carasses i de danses de les Carasses a càrrec de Reme Millá, la Colla El Terròs, Joves de l’Ateneu i l’Associació Kaskaruja.

I, a la vesprada, a les 17.00 h, des de la plaça de Baix, les Carasses tornaran a recórrer els carrers del centre històric de Petrer, en la segona cita d’estes Festes Patronals, ja que la primera va tenir lloc diumenge passat 10 d’octubre, després que l’any passat no pogueren celebrar-se a causa de la pandèmia.