El dissabte 18, a les 20 hores, en la sala noble del castell, es representarà l’obra de teatre “Joanot”, de Joan Nave, amb la direcció de l’actor local Joanmi Reig

Els pròxims dies 16 al 19 de setembre, Petrer tornarà a celebrar les Jornades de Portes Obertes del Patrimoni Petrerí, que arriben a la seua 24a edició, tal com han presentat este matí el regidor de Cultura i Patrimoni, Fernando Portillo, i el de Turisme, David Morcillo, acompanyats dels tècnics del museu José Daniel Busquier i Lola Vidal, que han treballat intensament en la preparació i organització de les jornades.

És una magnífica oportunitat perquè tant veïns de Petrer com de les localitats circumdants puguen conéixer el nostre ampli i ric patrimoni d’una forma diferent, aprofundint en la història i curiositats dels principals monuments del nostre centre històric”, ha assenyalat Fernando Portillo. Tots els passes guiats i visites als monuments i al museu seran gratuïts i oberts a tots els públics.

Per part seua, David Morcillo s’ha referit a la sala en la qual ha tingut lloc la roda de premsa, avantsala de la torre del castell, indicant que “durant l’estiu, des de Turisme, hem treballat per a fer una espècie de recreació del que esta dependència podia ser en la seua època i que servisca de fotoreclam per a les persones que vinguen el cap de setmana de les jornades es facen la foto, difonguen el patrimoni i ens ajuden a atraure més turisme i més reconeixement”.

En l’organització de les jornades també participen la Regidoria de Serveis Generals, la parròquia de Sant Bartomeu, apòstol, la Majordomia del Santíssim Crist i la Majordomia de Sant Bonifaci, màrtir, així com l’Associació PIMA de guitarra clàssica. A més, les activitats programades compten amb la col·laboració econòmica de la Diputació d’Alacant a través d’una subvenció corresponent a les ajudes de 2021 per a activitats dels museus reconeguts per la Conselleria de la Generalitat Valenciana.

ACTIVITATS DESTACADES

Tal com han explicat Daniel i Lola, tècnics del Museu Dámaso Navarro, les activitats programades començaran el dijous 16, a les 20 hores, en el mateix museu, amb una xarrada a càrrec de l’equip directiu del projecte “El territori de Bitrir/Petrer (segles X-XV). Cap als orígens d’un paisatge medieval (Petrer, Alacant)” sobre els resultats obtinguts en l’excavació de Puça.

ACTIVITATS DESTACADES

Tal com han explicat Daniel i Lola, tècnics del Museu Dámaso Navarro, les activitats programades començaran el dijous 16, a les 20 hores, en el mateix museu, amb una xarrada a càrrec de l’equip directiu del projecte “El territori de Bitrir/Petrer (segles X-XV). Cap als orígens d’un paisatge medieval (Petrer, Alacant)” sobre els resultats obtinguts en l’excavació de Puça.

Ja posats en el cap de setmana, el dissabte i diumenge, d’11 a 14 i de 18 a 21 hores, tindran lloc les jornades de portes obertes pròpiament dites, i es podrà accedir a espais que només es poden visitar durant estes jornades com el campanar de l’església de Sant Bartolomé, per a conéixer la història del temple i de les campanes, la matraca i els grafiti. A causa de les reduïdes dimensions de la torre, la visita serà amb grup reduït i només amb reserva prèvia. També es podrà visitar el castell, les cases-cova, les ermites de Sant Bonifaci i el Santíssim Crist i el lloc antiaeri de l’Altico, amb interpretacions teatralitzades que mostraran el patrimoni d’una forma diferent i amena.

També destaca, a la sala noble del castell, tant el dissabte com el diumenge, l’activitat centrada en la impressió 3D i la seua aplicació didàctica en patrimoni, atenent principalment les formes de vida del Bitrir i Petrer medievals.

El dissabte 18, d’11 a 13 hores, a l’esplanada del Castell, els visitants també podran gaudir d’una exhibició d’espases a manera d’entrenament realitzat pel grup d’esgrima El Arte del Duelo d’Elda. El mateix dia, a les 20 hores, a la sala noble del castell, tindrà lloc la representació de l’obra de teatre Joanot, de Joan Nave, sota la direcció de Joanmi Reig, única activitat de les jornades que no és gratuïta i per a la qual es poden comprar les entrades en les taquilles del Teatre Cervantes, els dimarts i dijous de 18.30 a 20.30 (sí que és gratuïta per a persones desocupades, jubilats i estudiants amb acreditació).

Tancarà la jornada del dissabte 18, a les 21.00 hores, a l’Església de Sant Bartomeu, el concert de l’Associació PIMA de guitarra clàssica, amb un repertori obres d’autors i concertistes d’ampli reconeixement artístic.

Entorn de les jornades, també s’han organitzat altres activitats, com són la 3a edició d’ART Al BALCÓ, que s’inaugura esta vesprada, a les 19.00 hores, en la plaça de Baix, i les obres de la qual penjaran dels balcons del centre històric fins al 10 d’octubre. Durant els dies 18 i 19, a les 12 hores i eixint de la plaça de Baix, es realitzaran rutes guiades per components de l’Associació La Casica del Artista.

WordPress Video Lightbox Plugin