Petrer celebra el diumenge el Dia de l’Arbre amb 800 plançons per als participants

Publicada per Comunicación Ayto. de Petrer el

Començarà a les 10 del matí i es desenvoluparà al paratge de “Casa del Dolç”, prop de l’arenal de l’*Almorxó.

La regidoria de Medi Ambient, en col·laboració amb diverses entitats i el Centre Excursionista de Petrer (CEP), ha organitzat una nova edició del Dia de l’Arbre que se celebrarà diumenge que ve, 16 de febrer, al paratge de la “Casa del Dolç”, prop de l’Arenal de l’Almorxó.

L’organització distribuirà entre els participants 800 plançons d’espècies com el pi pinyer, pi blanc, llentiscle, romer, etc. Com en anys anteriors, hi haurà una excursió guiada per als qui vulguen arribar a peu. Eixirà a les 09.30 del matí des de la plaça de Baix (Ajuntament) i arribarà a la zona de plantació aproximadament una hora després. La volta està prevista a les 13.00 de la vesprada. També es podrà accedir en vehicle i aparcar-lo a la zona habilitada per a això a l’Arenal de l’Almorxó o al campament de Caprala.

El regidor de Medi Ambient, Fernando Díaz, ha convidat tots els veïns i veïnes a participar en aquesta jornada ja que “aquest tipus d’activitats generen impactes positius sobre el medi ambient i són una bona manera de conscienciar els més xicotets sobre la importància que tenen per a la nostra vida els arbres i les plantes”.

El regidor ha destacat els beneficis dels arbres, ja que netegen l’aire i ens ajuden a respirar, però a més prevenen l’erosió del sòl i l’escorriment d’aigües pluvials. Díaz també ha assenyalat que plantar un arbre és “fer un regal molt bonic a les futures generacions que podran disfrutar dels nostres paratges i del medi ambient”.