Petrer celebra el Dia internacional de la Família sota el lema “Abraçant la diversitat”

Publicada per Comunicación Ayto. de Petrer el

L’activitat, el divendres 19 de maig a la vesprada al Campet, comptarà amb l’actuació  en direct de “La Chica Charcos”

Ana Tortosa, regidora d’Igualtat i Serveis Socials, ha presentat este matí l’activitat del Dia Internacional de la Família que a Petrer se celebrarà de manera oberta divendres que ve, 19 de maig, de 18.00 a 20:00h, al parc del Campet.

La regidora ha destacat que serà una jornada plena d’activitats per a tota la família, sobretot centrades en els més xicotets com la globoflèxia, pintacares, o l’actuació especial de la La Chica Charcos a manera de concert-contacontes que tancarà la vetlada.

Pepe Castillo, educador social de la regidoria, ha remarcat que el lema d’esta jornada és “Abraçant la diversitat”, ja que l’activitat s’inclou dins del I Pla LGTBIQA+ de Petrer. Castillo ha posat l’accent que les activitats estan preparades per a “fer una activitat a tota la població de Petrer i que vinguen tot tipus de famílies”, i ha tornat a destacar la importància d’abraçar i acceptar els diferents models de família existents.

També ha destacat la labor artística de La Chica Charcos, que ha descrit com a creativa i que dona missatges positius al públic: “Perquè els xiquets gaudisquen i que puga vindre qualsevol família, estiga formada com estiga”.

Miriam Alberola, promotora d’Igualtat de l’Ajuntament, també ha volgut recordar que esta és una de les accions del pla LGTBIQA+, donant importància a l’exposició central amb la qual comptarà la jornada, situada en el centre del parc. L’exposició, a través de diversos panells, mostrarà diferents models de família descrits perquè en el moment de la visita la gent puga enriquir-se veient altres models de família, i alhora, aprenent. “Aquesta exposició s’ha realitzat amb una intencionalitat perquè posteriorment es puga cedir als centres per a la seua itinerància”, ha informat la promotora, que ha afegit que qualsevol organització o centre interessat pot demanar a partir de setembre esta exposició a través del registre.

LÍNIES ESTRATÈGIQUES DEL PLA

Cal recordar que el primer Pla municipal LGTBIQA+ 2023-2026 contempla  sis línies estratègiques amb més de 80 accions que es duran a terme al llarg de la vigència del pla. Aquestes línies són:

  1. Governança inclusiva
  2. Coeducació i atenció a la diversitat
  3. Cultura diversa i turisme
  4. Qualitat de vida i empoderament
  5. Visibilitat, participació i memòria històrica
  6. Erradicació de la LGTBIfòbia