Petrer celebra el congrés “La Guerra Civil a les comarques del Vinalopó”

Publicada per Comunicación Ayto. de Petrer el

Els dies 10 i 11 de maig tindran lloc un total de 17 comunicacions centrades en el patrimoni, la història i la memòria a les comarques del Vinalopó.

Fernando Portillo, regidor de Cultura de l’Ajuntament de Petrer, acompanyat de Pedro Payá López, director de la SEU de Petrer, han presentat el congrés “La Guerra Civil a les comarques del Vinalopó: història, memòria i patrimoni”, que se celebrarà a Petrer els dies 10 i 11 de maig.

El congrés estarà dividit en tres blocs, història, patrimoni i memòria, tots ells amb l’objectiu de valorar el patrimoni de Petrer.

El congrés, que tindrà lloc al Centre Cultural del municipi, constarà d’un total de 17 comunicacions amb ponents de diferents universitats de tot l’àmbit nacional, 9 per a la línia de patrimoni i 8 per a les línies d’història i memòria. Totes elles treballaran en l’explotació, des del punt de vista turístic i pedagògic, dels recursos que aquest patrimoni ens fa tindre a la nostra localitat i a la nostra comarca.

La primera jornada, la del divendres 10 de maig, tindrà lloc de 16.00 a 20:00h. El dissabte 11 de maig, segona jornada, l’horari serà de de 9.30 a 14:15h i de 16.00 a 22:00h. La conferència inaugural del divendres serà a càrrec del professor Fernando Hernández Sánchez, que parlarà de “Las últimas 100 horas de la República”.

Altres ponències que ha destacat Payá han sigut “Los lugares de la guerra civil en las comarcas del Vinalopó: posibilidades de un patrimonio singular”, de José Ramón Valero; “Fondos documentales para el estudio de la guerra civil y el franquismo en el Archivo Histórico Provincial de Alicante”, de l’historiador Francisco Moreno; “Perspectivas de género en el estudio de la guerra civil y el franquismo”, de Mónica Moreno; i, com a conferència de clausura, “La investigación sobre la guerra civil y el franquismo: Líneas principales de debate”, del catedràtic Glicerio Sánchez. A més, es durà a terme una taula redona que englobarà les tres línies del congrés titulada “Historia pública, memoria democrática y patrimonio”.

L’acte serà de portes obertes, per la qual cosa totes les persones interessades poden apropar-se al Centre Cultural per a escoltar cadascuna de les ponències. A més, per als alumnes universitaris que vulguen obtindre un crèdit, poden matricular-se gratuïtament en la web de la SEU universitària de Petrer web.ua.es/es/seus/petrer/.