La primera edició resultà un èxit de participació amb 69 relats rebuts

Hi poden participar jóvens de 12 a 30 anys fins al 24 de novembre

Després de l’èxit de participació de la primera edició, amb 69 relats presentats, les regidories d’Igualtat i Serveis i Infància i Joventut han posat en marxa el segon concurs de relats curts “Petrer lliure de violències masclistes”.

Ana Tortosa, regidora d’Igualtat i Serveis Socials, ha indicat que a través d’este concurs “donem als jóvens l’oportunitat d’expressar el seu punt de vista sobre la violència masclista, siga econòmica, física…”. I ha afegit que “és un tema que volem treballar des de les edats més primerenques perquè és aquí on es forgen les personalitats”.

En eixe sentit, l’edil ha explicat que, a més d’esta activitat concreta, a través de la Regidoria d’Igualtat, durant tot l’any es duen a terme xarrades de sensibilització sobre el tema en els diferents centres educatius de Petrer.

Per part seua, Miriam Alberola, promotora d’Igualtat de l’Ajuntament de Petrer, ha indicat que este concurs “visibilitza i sensibilitza sobre el tema de la violència de gènere”. El concurs està obert a la participació de persones de 12 a 30 anys, amb dues categories: júnior, de 12 a 16 anys; i juvenil, de 17 a 30 anys.

Les dos categories tenen com a primer premi una tauleta i, com a segon, un llibre electrònic.

Les persones interessades poden enviar els seus relats, fins al pròxim 24 de novembre, a través de l’adreça de correu electrònic ss.promotora@petrer.es. Les bases íntegres del concurs es poden trobar en https://petrer.es/ii-concurso-de-relatos-cortos-petrer-libre-de-violencias-machistas/. També la regidoria posa a la disposició dels interessats el telèfon 96 698 94 11 per a resoldre qualsevol dubte.

TALLERS DE SENSIBILITZACIÓ ALS CENTRES EDUCATIUS

Durant tot el curs escolar, des de la Regidoria d’Igualtat es pacten amb els diferents centres educatius de Petrer la celebració de tallers de sensibilització sobre violència de gènere dirigit a adolescents.

Miriam Alberola, promotora d’Igualtat, ha indicat que “hi ha gent molt sensibilitzada, però hi ha un segment de la població que s’ho pren de broma o com una cosa banal, normalitzant este tipus d’actituds”, i ha explicat que en els tallers “parlem de les fonts de les quals ens arriben eixos missatges masclistes en la societat, des dels joguets fins a la publicitat o els programes i sèries de televisió”.