Petrer avança els diners per a la reforma de la piscina de Sant Ferran en 2021

Publicada per Comunicación Ayto. de Petrer el

L’inici de la tramitació del projecte està pendent de la subvenció de la Diputació d’Alacant

Aquest migdia, el ple municipal de l’Ajuntament de Petrer, en sessió extraordinària, ha aprovat una modificació de crèdit en la qual s’inclou l’avançament de quasi 1,4 milions d’euros per a iniciar el procés de reforma i ampliació de la piscina coberta de Sant Ferran en 2021, pendent de l’aportació addicional de la subvenció de la Diputació d’Alacant, per valor de prop d’1 milió d’euros.

El regidor d’Hisenda, Ramón Poveda, ha explicat que “una vegada aprovat per part del Govern d’Espanya, com a mesura extraordinària davant del COVID-19, la suspensió de l’aplicació de les regles fiscals per als anys 2020 i 2021, podrem gastar els romanents acumulats pel nostre ajuntament, gràcies a la bona gestió econòmica dels últims anys”.

Poveda ha explicat que “ja hem avançat els diners per al projecte de la piscina perquè, una vegada comptem amb l’aprovació de la subvenció de la Diputació d’Alacant, de manera àgil poder licitar el projecte perquè comence al llarg de 2021”.

El projecte de reforma, renovació i ampliació integral de la piscina coberta de Sant Ferran ascendeix a 2.350.000 euros, del que l’Ajuntament aportarà 1.383.000 i la Diputació, a través del Pla Planifica de la institució provincial, 967.000 euros.

Segons ha explicat l’edil, “la piscina coberta, que es va construir fa 30 anys, està en una situació crítica i reclama una actuació integral”.

El projecte de reforma de la piscina contempla l’ampliació del got amb 2 carrers nous i major profunditat (mín. 1,80 m), ja que actualment és escassa per a l’adequada pràctica del waterpolo. També es reestructuren totalment els vestuaris existents, incorporant les taquilles i zones de neteja personal a l’interior dels vestidors i s’ampliaran aquests en la part de solar sense edificar al costat del carrer Maestro Gustavo Pascual, amb una superfície de 498,20 m².

Se substituirà l’estructura existent de la nau del vas de la piscina, eliminant l’actual coberta d’amiant i substituint-la per una nova coberta que augmentarà considerablement la seua alçària de 4 m. a 9 m. a la zona de carener. A més, es renovaran les instal·lacions i millora de la seua eficiència energètica tant en els sistemes de depuració, les instal·lacions tèrmiques i les elèctriques. També s’adequaran a les graderies amb la instal·lació de seients individuals de PVC. I se substituirà la deshumidificadora per una altra que tinga la capacitat de deshumidificar i calfar tot el nou recinte amb 6.090 m³ en lloc dels 4.060 m³ existents ara.

Actualment, la piscina coberta de Sant Ferran és una instal·lació esportiva municipal que utilitzen prop de 750 usuaris i diversos clubs esportius.