Petrer aprovarà aquest dijous en el ple municipal el Pla Estratègic de Serveis Socials per als pròxims 4 anys

Publicada per Comunicación Ayto. de Petrer el

El pla preveu 5 línies estratègiques, 17 objectius específics i 139 accions per a posar les persones en el centre de totes les polítiques socials del municipi

 

Dijous que ve 26 de gener, en el ple municipal, l’Ajuntament de Petrer aprovarà el Pla Estratègic Zonal de Serveis Socials que regirà les polítiques socials del municipi durant els pròxims quatre anys.

Ana Tortosa, regidora d’Igualtat i Serveis Socials, ha mostrat la seua “satisfacció i alegria”  per este pla que ha qualificat com un “pla viu, que s’anirà modificant any rere any perquè la realitat és que els servicis socials estan en constant moviment”. Ha afegit que “tenim molta faena per davant” i ha posat en valor el treball que diàriament realitzen les prop de 50 persones que integren l’equip humà de l’àrea social, “que fan que siguem un referent en els servicis socials de la Comunitat Valenciana”.

El pla està estructurat en cinc línies estratègiques: gestió i organització del model d’atenció primària; informació i visualització de l’atenció primària; coordinació entre administracions i col·laboració amb el tercer sector; la intervenció professional i la persona usuària; i prevenció i acció comunitària. A més, contempla 17 objectius específics repartits en les cinc línies estratègiques i 139 actuacions programades.

Cristian Ibañez, educador social encarregat de la coordinació de l’elaboració del pla, ha explicat en la roda de premsa que es tracta de “una ferramenta interna d’ordenació de l’àrea de Serveis Socials i, sobretot, ens ajuda a deixar clar la metodologia de treball tant interna com d’intervenció de cara a la ciutadania”.

Ibañez ha recordat que este pla se sustenta en una important fase prèvia de recopilació d’informació i estudi d’altres plans i, sobretot, de diagnòstic “amb multitud de dades a partir de les quals hem pogut desenvolupar este”. De fet, segons ha detallat, el diagnòstic es va dur a terme des del 16 de setembre al 2 de desembre i “és un molt bon diagnòstic perquè un pla no se sosté si no té un bon diagnòstic sobre el qual sustentar-se”.

La missió del pla és aplicar el major nivell d’atenció social al conjunt de ciutadania de Petrer, amb la major satisfacció possible. També afavorir la integració social i l’autonomia de totes les persones, famílies i grups, desenvolupant una funció promotora, preventiva, protectora i assistencial.

Quant a la visió, el pla es marca impulsar la universalitat dels drets socials i humans a la ciutat de Petrer, afavorir l’equitat en l’accés als servicis i prestacions, obtindre un reconeixement social positiu com a servicis públics i apostar pel desenvolupament sostenible del municipi.

De manera aclaridora, Ibáñez ha subratllat que “el treball se centra en la persona, és a dir, no a tothom se li proposen els mateixos recursos i les mateixes prestacions”.

Cal recordar que el pressupost anual que l’Ajuntament de Petrer invertix en servicis socials ronda els 3,5 milions d’euros.