Petrer aposta per la investigació a través dels premis José María Bernabé

Publicada per Comunicación Ayto. de Petrer el

El Centre Cultural de Petrer acull l’entrega de la VIII edició dels Premis d’iniciació a la investigació José María Bernabé.

La Universitat de València i la Jaume I de Castelló han llogat un autobús perquè el seu alumnat puga assistir a l’acte

L’Ajuntament de Petrer, de la mà de la Universitat de València i la Jaume I de Castelló, porta diversos anys apostant per l’impuls de la investigació a través dels Premis d’iniciació a la investigació José María Bernabé, investigador valencià, destacat geògraf i expert en desenvolupament local, nascut a Petrer.

En concret, aquests premis en honor al qui fora catedràtic d’Anàlisi de Geografia Regional en la Facultat de Filosofia i Lletres de València, arriben a la seua huitena edició i ho fan tenint a Petrer com a seu de l’entrega dels premis. En aquesta edició de 2019, el premi ha sigut ex aequo per a Ana Sales Ten i José Javier Serrano Lara, per les seues tesis doctorals, la primera amb el títol “Inmigración, integración cívica y obligación en la Unión Europea: el contrato de integración”; i la segona “Desarrollo rural y capital social: aproximación desde el análisis de redes sociales. Una visión comparada de casos de estudio en Andalucía e Inglaterra”, totes dues llegides a la Universitat de València.

Serà aquesta vesprada, a les 19.00 hores, al Centre Cultural de Petrer, quan es duga a terme l’entrega dels premis. Prèviament, al voltant de les 18.00 hores, tindrà lloc una conferència impartida per Quino Palací Soler, president de la Federació de Joves Empresaris de la Província d’Alacant (Comarques de l’Alcoià i el Comtat) i gerent de l’empresa CREA 360 SL, la conferència de la qual té com a títol “Abordando los objetivos del desarrollo sostenible desde lo local”. Palací és expert en planificació estratègica, i ha desenvolupat, entre altres, el primer pla amb enfocament Agenda 2030 per a la ciutat de Santa Pola.

L’objecte d’aquest premi és promoure la investigació entre els joves o entre els qui es decideixen per orientar el seu treball cap a la ciència. Es tracta de reconéixer l’excel·lència entre estudiants i doctorands de les universitats que conformen l’Institut Interuniversitari de Desenvolupament Local (IIDL). El guardó consisteix en la publicació dels treballs guanyadors.

PRESENCIA ALUMNAT UNIVERSITATS

La Universitat de València i la Universitat Jaume I de Castelló han llogat un autobús perquè l’alumnat puga assistir a l’acte. Està previst que l’autobús arribe al matí a Petrer, on passaran tot el dia. Al matí s’han programat xarrades dels responsables de les àrees de Desenvolupament Econòmic i Turisme, així com una visita guiada pel centre històric de Petrer.

Després del dinar, els visitants també coneixeran el Museu Dámaso Navarro per a, posteriorment, participar en les diferents activitats programades de manera prèvia a l’entrega dels premis, com són un café al Centre Cultural i la conferència de Quino Palací Soler.