Petrer amplia la Unitat de l’Agent Tutor que realitzarà activitats a les aules i una Escola de Famílies

Publicada per Comunicación Ayto. de Petrer el

A més, s’estan preparant una sèrie d’activitats complementàries dintre del programa Petrer Ciutat Educadora

 

La Unitat de l’Agent Tutor de la Policia Local de Petrer s’amplia amb una agent més d’aquest cos que se suma al treball iniciat per l’actual responsable d’aquesta, el funcionari José Francisco Martínez. La labor realitzada per aquesta unitat posada en marxa fa dos anys elabora un calendari de xarrades explicatives en col·legis i instituts, a partir de 5é de Primària, sobre temes d’interés per a pre adolescents i adolescents com les addiccions, l’assetjament o la imatge digital. A tot això se suma la presència en esdeveniments multitudinaris com els concerts de Festes Patronals, en el Punt Violeta o en intervencions més específiques en col·laboració amb altres departaments municipals com la Regidoria de Serveis Socials en tot el que té a vore amb menors.

El regidor de Seguretat Ciutadana, Pablo Lizán, ha explicat que “amb el treball conjunt amb els centres i altres departaments, hem aconseguit que l’absentisme escolar siga una cosa pràcticament residual”, i ha recordat que durant el passat curs 2021/2022 uns 2.000 alumnes i alumnes han passat per les xarrades impartides per l’Agent Tutor.

Per al curs que va començar al setembre ja s’han programat noves xarrades per a 5é i 6é de Primària, de 1r a 3r de l’ESO, així com 1r i 2n d’FP Bàsica. Els continguts en cadascun dels nivells, consensuats també amb directors i professors dels centres, es repetixen any rere any ja que els escolars van avançant de curs i per a ells són nous. Així, s’abordaran aspectes com la imatge digital i els algoritmes, el botelló, les addiccions sense substància, com els videojocs, les apostes per internet o els delictes d’odi, l’anomenat bulliyng, assetjament escolar.

La regidora d’Educació, Sabina Sendra, ha explicat que durant el tercer trimestre es duran a terme tallers durant les jornades de Petrer Ciutat Educadora, que se celebrarà el 17 i 18 de febrer, una activitat esportiva en el marc del Dia Internacional contra l’Assetjament Escolar el 2 de maig, una activitat amb la Unitat Canina de la Policia d’Alacant i altres accions al voltant de la prevenció i conscienciació sobre la violència de gènere.

El més immediat són dues xarrades del que s’ha denominat com a Escola de Famílies, els pròxims 24 d’octubre i 7 de novembre, a les 20.30 h en el Centre Cultural. El primer dia la xarrada se centrarà en “Els adolescents i les addiccions”, sobre el botelló, THC, o les addiccions sense substància com les apostes, videojocs, el joc patològic o les xarxes socials; i la segona de les activitats portarà el títol “Adolescents i convivència”, i abordarà qüestions com els delictes d’odi, la imatge digital i la violència de gènere.