Petrer amplia la seua oferta educativa i suma un total de 16 cicles formatius en els tres instituts públics de la ciutat

Publicada per Comunicación Ayto. de Petrer el

El període de matriculació ha començat hui i l’oferta de Formació Professional a Petrer se centra en especialitats amb una gran demanda laboral

Hui s’ha presentat l’oferta de cicles formatius per al pròxim curs en els tres instituts públics de la ciutat: Azorín, Paco Mollá i La Canal, en els quals ja està obert el període de matriculació.

La programació presenta diverses novetats respecte a l’últim any, amb la incorporació de l’institut Azorín, que fins ara només impartia FP bàsica en Electricitat i que suma a la seua oferta d’ESO i Batxiller la família professional de Serveis Socioculturals i Serveis a la Comunitat.

La regidora d’Educació, Sabina Sendra, ha posat en valor la formació professional assenyalant que “és una molt bona opció a l’hora de triar un itinerari acadèmic per a especialitzar-se professionalment”, i en el cas de Petrer les famílies professionals en les quals està especialitzat cada centre tenen una “gran eixida professional”.

Així, els responsables dels instituts que han oferit la informació sobre l’oferta de cadascun d’ells han destacat la col·laboració amb la regidoria per a aconseguir ampliar els estudis i així “disposar de major oferta i que esta s’adapte a les necessitats de les empreses per al futur laboral dels alumnes”, ha indicat Sendra.

Així, l’IES Paco Mollá, un centre de referència en tota la comarca pels graus que impartix de la família professional d’Informàtica i Comunicacions, incorpora com a novetat en la zona la modalitat semipresencial per al cicle de Desenvolupament d’Aplicacions Web (*DAW), que permetrà “que els qui estiguen ja treballant però necessiten reciclar-se el puguen realitzar”, ha subratllat el director del centre, Luis Escandell.

En cicles formatius de grau mitjà es pot estudiar en el Paco Mollá el de Sistemes Microinformàtics i Xarxes i els graus superiors d’Administració de Sistemes Informàtics en Xarxa, Desenvolupament d’Aplicacions Multiplataforma, i el d’Aplicacions Web, a més de la FP bàsica en Informàtica d’Oficina. Este curs, també com a novetat, s’inclou un curs d’especialització en Desenvolupament de Videojocs i Realitat Virtual.

En l’institut Azorín s’ha ampliat el seu catàleg educatiu amb un curs d’FP bàsica en Activitats Domèstiques i Neteja d’Edificis, i un grau mitjà en Persones en Situació de Dependència. La directora del centre, Ana *Almendros, ha destacat que esta nova oferta s’unix al batxillerat nocturn i “és una oportunitat ja que són perfils professionals nous molt demanats”.

D’altra banda, l’IES La Canal impartirà el curs que ve dos FP bàsiques, en Serveis Administratius i en Fabricació i Muntatge. La seua oferta en la família professional d’Instal·lacions i Manteniment és completa, amb dos títols de Grau Mitjà en Manteniment Electromecànic i Instal·lacions Frigorífiques i de Calefacció, així com el grau de *Mecatritzat, que ensenya l’ofici de *tornero, una professió molt demandada per les indústries.

I quant als cicles de grau superior La Canal ofereix en el Mecatrònica Industrial i el de Manteniment d’Instal·lacions Tèrmiques i de Fluids, aquesta última l’última promoció de la qual va fer pràctiques en un complex d’Eivissa i van rebre nombroses ofertes d’ocupació, tal com ha indicat el Cap d’Estudis, Fernando Navarro.

WordPress Video Lightbox Plugin