Petrer adjudica els 31 horts populars de Ferrussa a través de sorteig públic

Publicada per Comunicación Ayto. de Petrer el

Les persones jubilades, pensionistes i desempleades han tingut prioritat en l’adjudicació

La setmana passada, la Regidoria de Medi Ambient va realitzar el sorteig públic per a l’adjudicació dels horts populars de la Finca Ferrusa, un procés d’adjudicació al qual es van presentar 58 sol·licituds de veïns i veïnes de Petrer.

En el sorteig, que va tenir lloc dijous passat 8 de setembre en la sala d’actes del Centre Cultural, va permetre adjudicar les 31 parcel·les dels horts populars a diversos veïns i veïnes de Petrer per als pròxims dos anys, i queda la resta de sol·licitants en la llista d’espera.

De les 58 sol·licituds presentades, 53 corresponien a persones jubilades, pensionistes o en situació de desocupació, i són aquestes, d’acord amb les bases de la convocatòria, les prioritàries per a l’adjudicació d’una parcel·la.

Es tracta d’horts, de 60 m², en els quals es potencia l’agricultura ecològica per a l’autoconsum o per a fins benèfics i en els quals es fomenta el respecte al medi ambient, la biodiversitat, a més de formar als participants en pràctiques agrícoles tradicionals. Així mateix, els horts també complixen una important funció social com a espais saludables en els quals ocupar l’oci i socialitzar a través de l’intercanvi intergeneracional i intercultural.