Petrer actua en les àrees recreatives de “Finca Ferrussa” i “Campament de Caprala” per a evitar incendis forestals

Publicada per Comunicación Ayto. de Petrer el

S’està duent a terme una adequació que afecta el tractament de la vegetació amb una “faixa” tallafocs i a l’interior dels espais recreatius.

L’Ajuntament de Petrer està intervenint en les àrees recreatives forestals de titularitat municipal: en “Finca Ferrussa” i en “Campament de Caprala” amb un doble objectiu. D’una banda, es pretén protegir les instal·lacions recreatives existents enfront d’incendis forestals i als seus possibles usuaris i, al mateix temps, que aquests no siguen l’origen dels altres. Per a això es contempla una sèrie d’actuacions de posada a punt de les instal·lacions i d’ordenació del combustible vegetal, d’acord amb les normes tècniques establides en el Pla de Prevenció d’Incendis Forestals.

L’alcaldessa Irene Navarro, i el regidor de Medi Ambient Fernando Díaz, han visitat els treballs que es duen a terme, acompanyats per tècnics municipals de la regidoria. La primera edil ha assenyalat que “la tasca de prevenció és molt important i hem de mantindre i protegir aquests dos espais recreatius que són molt utilitzats pels veïns i veïnes de la població”.

Les intervencions previstes afecten, tal com ha indicat el responsable de l’empresa especialitzada contractada per a dur a terme els treballs, Juan Estrada, al tractament de la vegetació en la “faixa” tallafocs i l’interior de l’espai recreatiu, la col·locació de cartelleria i la delimitació de l’àrea. Així, s’està procedint a la poda i talat, el desbrossament selectiu de matoll i l’acordonament i eliminació d’aquests. També hi ha una actuació enfront de possibles emergències mitjançant el condicionament d’accessos, la instal·lació de cartelleria informativa i la redacció d’un protocol d’actuació.

L’alcaldessa ha destacat el ric patrimoni mediambiental i paisatgístic amb què compta Petrer, i ha demanat “consciència i col·laboració quan s’ix a disfrutar de la muntanya i dels paratges per a mantindre aquest patrimoni en les millors condicions”.

L’àrea recreativa “Campament Caprala” es troba envoltada d’un entorn agroforestal, en el qual es combinen els cultius agrícoles amb la zona de pinada en què se situa l’àrea. La finca, que compta amb una superfície de 19,5 ha amb una zona d’entreteniment que ocupa una superfície de 1,54 ha, és propietat de la Generalitat Valenciana i està cedida a l’Ajuntament de Petrer.

Per part seua, l’àrea recreativa “Finca Ferrussa” forma part d’una finca agroforestal en la qual es combina un entorn agrícola amb l’espai forestal que l’envolta, propietat de l’Ajuntament amb instal·lacions per a l’ús recreatiu com ara zona de pícnic, paellers, alberg, etc. La finca té una superfície de 34,46 ha amb una zona d’entreteniment que ocupa una superfície de 4,73 ha.

La inversió en totes dues actuacions està entorn a 13.794 euros amb fons propis municipals, a través d’una empresa especialitzada en aquest tipus de treballs.