Petrer activa un dispositiu especial en el cementeri amb motiu de la festivitat de Tots Sants

Publicada per Comunicación Ayto. de Petrer el

S’amplia l’horari del 27 d’octubre a l’1 de novembre i la línia 28 de l’autobús tindrà parada en el camp sant

Petrer es prepara per a celebrar el Dia de Tots Sants. Durant les últimes setmanes s’han intensificat els treballs de condicionament i posada a punt per a rebre centenars de visitants per a honrar els seus difunts. Com altres anys, s’ha establit un horari especial els dies de més afluència. Així, del dijous 27 d’octubre al dimarts 1 de novembre estarà obert de 08.00 a 19:00 h de manera ininterrompuda. A més, del 29 d’octubre a l’1 de novembre, la línia 28 de bus que unix Elda-Petrer tindrà parada a la porta de cementeri. 

El regidor de Serveis Generals i Cementeri, Fernando Díaz, ha indicat que “s’han fet treballs especials de neteja, manteniment i jardineria en tot el cementeri perquè sabem la importància que té aquest dia per a moltes famílies”. A més, l’edil ha recordat que s’ha ampliat el nombre de contenidors per tot el recinte per a facilitar a visitants i familiars que puguen depositar els residus generats amb la reparació de nínxols i panteons.

Durant l’any 2022 s’han adequat els vials que faltaven per pavimentar en la totalitat del cementeri municipal, havent quedat únicament pendent d’adequar-se un carrer de l’ampliació de l’any 1959, darrere de l’església del cementeri, la qual es realitzarà prompte.

D’aquesta manera ja no hi haurà carrers de terra en el cementeri, la qual cosa millorarà l’accessibilitat i evitarà als visitants haver de caminar sobre el fang els dies de pluja.

A més, s’han construït dos grups de nínxols, amb una capacitat cadascun d’ells de 152 nínxols i 60 columbaris, la qual cosa suposa una ampliació en unitats d’enterrament de 304 nínxols i 120 columbaris. Ara per ara hi ha disponibles en les instal·lacions del cementeri un total de 296 nínxols de nova construcció i 180 columbaris.

A més de l’operatiu especial, de manera periòdica s’estan duent a terme les tasques de manteniment  en les instal·lacions com la revisió de pintura, l’estat de les conduccions d’evacuació d’aigua de les fonts, xicotetes reparacions d’algun desperfecte en voreres, etc. “Les millores en el cementeri són contínues per a mantindre en bon estat aquest recinte”, ha subratllat l’edil.  

La Policia Local, Protecció Civil i Creu Roja comptaran amb un dispositiu especial en les hores de major afluència de visitants per a atendre qualsevol tipus d’emergència que puga sorgir.