Petrer aconsegueix les 858 empreses inscrites en la Seguretat Social amb un important creixement en els tres últims anysalcanza las 858 empresas inscritas en la Seguridad Social con un importante crecimiento en los tres últimos años

Publicada per Comunicación Ayto. de Petrer el

Escala fins a la posició número seis dels 50 municipis de la Comunitat Valenciana amb més empreses

El nombre d’empreses inscrites en la Seguretat Social ha crescut un 2,88% a Petrer en el quart trimestre del passat any, per damunt de la mitjana de la comarca del Vinalopó Mitjà, l’increment de la qual ha sigut del 0,5%. Així consta en  les dades publicades pel Portal Estadístic de la Generalitat Valenciana. La comunitat arriba a les 151.491 entitats. Un altre aspecte significatiu és que Petrer ha escalat del seté al sisé lloc en el rànquing de les 50 poblacions amb més empreses de tota la regió, la qual cosa “posa de manifest la gran capacitat que té Petrer de crear noves empreses i de diversificar el teixit econòmic, que és una cosa en la qual treballem des dels últims anys”, ha indicat el regidor de Desenvolupament Local, David Morcillo.

Respecte al teixit empresarial de la població, les dades oferides per la Generalitat posen en relleu que el 67% (578 empreses) pertanyen al sector serveis, el 23% (207 empreses) al sector de la indústria i la resta, 69 empreses, a la construcció. Durant l’últim trimestre de l’any els sectors que més han crescut són precisament l’industrial i de la construcció, amb un 6,15% cadascun d’ells, mentre que el de serveis ha augmentat un 1,4%. 

Les dades absolutes sobre el nombre d’empreses són significatius també perquè “es constata que s’ha superat per complet la crisi que passàrem per la pandèmia sanitària”, en paraules de Morcillo, referint-se al fet que la població ha crescut en 90 empreses més respecte a les dades de l’any 2020. 

Aquest augment en el nombre d’empreses establides a la ciutat també té reflex en les dades d’ocupació. Les últimes dades estadístiques de la Generalitat, referides a 31 de març de l’any passat, situen en 9.135 persones afiliades a la Seguretat Social, la qual cosa són més de 1.500 persones més que en el mateix període de l’any 2020.

L’edil ha recordat que l’equip de Govern continua treballant per a dotar de nou sòl industrial amb la creació d’un polígon industrial amb parcel·les grans per a empreses que requerixen de molt de sòl en la zona de la Pedrera. “Estem molt il·lusionats amb aquest projecte i continuarem apostant per crear noves condicions que permeten atraure noves empreses, per diversificar el teixit econòmic i crear noves oportunitats laborals per a les famílies”, en paraules de Morcillo.