Petrer acollirà la IX Trobada Provincial d’Associacions de COCEMFE Alacant

Publicada per Comunicación Ayto. de Petrer el

Petrer acull la presentació de la IX Trobada Provincial d’Associacions de Persones amb Discapacitat, una iniciativa de COCEMFE Alacant organitzat conjuntament  amb l’Associació “Sense Barreres” de Petrer, en col·laboració amb l’Ajuntament de Petrer
La jornada aglutinarà quasi 200 persones d’associacions de la província

Este matí ha tingut lloc la presentació en els mitjans de comunicació de la IX Trobada Provincial d’Associacions de Persones amb Discapacitat, que se celebrarà dissabte que ve 23 de setembre en el municipi de Petrer per iniciativa de COCEMFE Alacant, la federació d’associacions de persones amb discapacitat física i orgànica de la província d’Alacant.

L’esdeveniment, organitzat conjuntament per COCEMFE Alacant i l’Associació “Sense Barreres” de Petrer, en col·laboració amb l’Ajuntament de Petrer, reunirà al voltant de 200 persones d’associacions de la província que treballen per la plena inclusió social de persones amb discapacitat, mentres gaudixen d’un dia de convivència i diversió.

L’acte, que ha tingut lloc a la Sala de Premsa de l’Ajuntament de Petrer, ha comptat amb la participació de la regidora d’Igualtat i Serveis Socials, Ana Tortosa, el vicepresident de COCEMFE Alacant, Antonio Ruescas, i el president de l’Associació Sense Barreres, Mauro Rosati, que han incidit sobre la importància d’esta aliança per a reivindicar la visibilitat i els drets a tots els nivells de les persones amb discapacitat, fent partícip d’això a tota la ciutadania i les associacions locals.

La jornada del 23 de setembre s’iniciarà a les 9:30 h a l’Espai Blanc (Centre Cultural de Petrer), on es rebrà les associacions i es realitzarà una presentació oficial de l’esdeveniment. Una vegada iniciada la jornada, s’ha previst una ruta inclusiva pel barri antic de Petrer, per conéixer els racons més populars del municipi, com la plaça de Baix, el Museu Dámaso Navarro, la plaça de Dalt, i la ruta acabarà als Jardins Alcalde Maestre.

El colofó a este gran esdeveniment acabarà posant una nota tradicional amenitzada per la Colla El Terrós i Gent de Nanos, on les persones assistents arribades des de les diferents associacions provincials podran disfrutar de danses locals. El matí finalitzarà amb un menjar de germanor en el restaurant Buenos Aires, on es posarà el punt final a esta jornada de trobada.

La Federació d’Associacions de Persones amb Discapacitat Física i Orgànica de la Província d’Alacant (COCEMFE Alacant) és una ONG sense ànim de lucre constituïda en 1987, l’objectiu del qual és aconseguir la plena inclusió i participació activa de les persones amb discapacitat física i orgànica en tots els àmbits de la societat, a través de la promoció, defensa i reivindicació de l’exercici dels seus drets, així com de la coordinació, representació i impuls del moviment associatiu, per contribuir així a la construcció d’una societat inclusiva i diversa. Està formada per 46 entitats federades de la província d’Alacant i JUNTES vetlen pels drets i les necessitats de les persones amb discapacitat.