L’actuació consistix en l’enjardinament i millora de l’estètica de tota l’av. de Catalunya, una de les principals vies d’entrada a Petrer, la qual cosa implica més de 4.000 m²

L’Ajuntament de Petrer, a través de la Regidoria de Desenvolupament Econòmic, continua fent passos en l’estratègia de modernització i millora de l’àrea industrial de Salinetes, en este cas amb l’actuació de millora de l’enjardinament i l’estètica de l’av. de Catalunya, una de les principals vies d’accés al polígon, actuant sobre 4.353 m² amb un pressupost de 66.033,73 euros.

David Morcillo, regidor de Desenvolupament Econòmic, ha subratllat que “la imatge i dotació dels nostres polígons és fonamental perquè siguen espais atractius que continuen motivant les empreses existents a continuar creixent i també servisquen per a atraure nous negocis”. A més, ha destacat que “l’avinguda de Catalunya no sols és un important accés del polígon, sinó una de les principals entrades al nostre municipi des de l’autovia”.

L’edil ha aprofitat per a recordar que “a poc a poc, amb les ajudes de l’IVACE i amb l’esforç econòmic de l’Ajuntament, anem millorant este polígon per fases”. En concret, des del mes de març passat, l’Ajuntament, amb una amb una subvenció de 165.340 euros de l’IVACE, ha destinat una quantitat total pròxima als 207.000 euros per a la modernització de l’àrea industrial de Salinetes. La subvenció de l’IVACE correspon al Programa de millores d’infraestructures en parcs empresarials 2021, ajudes convocades per a la millora, modernització i dotació d’infraestructures en polígons i àrees industrials.

Per part seua, el regidor de Serveis Generals, Fernando Díaz, àrea des de la qual s’està duent a terme la coordinació de les obres amb l’empresa Parkinsonia, s.l., ha explicat el treball que s’està realitzant i que està previst que finalitze en, aproximadament, tres setmanes.

L’actuació s’està duent a terme sobre una superfície total de 4.353 m², dels quals 2.184 m² corresponen a mitjanes de vials; 970 m² a rotonda i superfície d’oliveres. I 1.199 m² a zones de terrencs (graves i albero).

Segons ha explicat l’edil, les obres, en un primer moment, han consistit en el desbrossament de la vegetació existent en mitjanes, rotonda, zona d’oliveres al costat de la rotonda i zona d’eixamples. Posteriorment, s’ha dut a terme el moviment de terres per a l’eliminació de la capa de terra vegetal i la compactació amb una capa de llast per a, finalment, enjardinar totes les zones.

“A l’interior de la rotonda sí que realitzarem plantacions de l’espècie coneguda com palmera nana, però de molta escassa talla per a no afectar la visibilitat del trànsit, a més d’una zona de rocalla amb diverses espècies de vegetació baixa”, ha precisat el regidor. “En la zona de mitjanes s’instal·larà gespa artificial i les zones d’eixample es cobriran amb terrencs o grava”.