Mig miler d’alumnes de primer de Secundària llancen un missatge contra l’assetjament escolar a través del colpbol

Publicada per Comunicación Ayto. de Petrer el

Els instituts de Secundària competixen en el colpbol coincidint amb el Dia Contra l’Assetjament Escolar

Llançar un missatge contra l’assetjament escolar a través de l’esport és l’objectiu d’una lligueta de colpbol que es disputa hui dimarts, 2 de maig, coincidint amb el Dia Mundial Contra l’Assetjament Escolar, en la qual participa l’alumnat de primer de Secundària de tots els instituts de Petrer, organitzat conjuntament per les regidories de Policia Local i Educació. 

És hora d’acabar, junts, amb esta xacra social”, ha indicat l’alcaldessa, Irene Navarro, en la lectura del manifest contra l’assetjament escolar, i ha subratllat que “l’Ajuntament de Petrer continuarà amb els programes que està duent a terme, com les xarrades informativa o l’Agent Tutor. Amb aquests compromisos volem aconseguir una escola lliure d’assetjament escolar”. 

Des de les regidories d’Educació i Policia Local s’emfatitza el fet que “no és solament el fet esportiu, estos partits tenen com a objectiu visibilitzar el treball en conjunt de xics i xiques dels instituts, per a esborrar qualsevol indici de crispació i crear un clima d’enteniment i de col·laboració”

Petrer va implantar fa quasi tres anys la figura de l’Agent Tutor, que ha anat ampliant de l’àmbit educatiu, al social i familiar. I és que l’assetjament escolar té efectes negatius en la salut física, el benestar emocional i el rendiment acadèmic dels xiquets i xiquetes, especialment si esta violència es repetix en el temps o és severa, a més d’influir en el clima escolar del centre educatiu.