Demà s’inaugura amb un concert de la prestigiosa orquestra Adda-Simfònica i la presència de la filla del mestre Joaquín Rodrigo a qui es retrà homenatge, 20 anys després de la seua mort.

L’actuació de Mercé i Tomatito del pròxim dia 20 al Teatre Cervantes està pràcticament plena, dins d’una àmplia programació que inclou 28 concerts, una exposició, cursos de guitarra i el concurs José Tomás.

Petrer es converteix a partir de demà en la capital mundial de la guitarra amb la inauguració de la XXII edició del Festival Internacional José Tomás-Vila de Petrer. Un esdeveniment que congrega a experts i amants de la guitarra. A la ciutat ja han arribat més de 80 músics d’Europa, Amèrica i Àsia, que participaran en els cursos i el concurs.

El concert inaugural, que se celebra demà dissabte al Teatre Cervantes a les 20:30h, serà a càrrec de la prestigiosa orquestra Adda Simfònica, dirigida per Josep Vicent, en la qual es tributarà un homenatge al mestre Joaquín Rodrigo, precisament el dia en què es compleix el 20 aniversari de la seua mort. Al concert assistirà la seua filla, Cecilia Rodrigo, a qui l’alcaldessa entregarà una placa commemorativa de l’esdeveniment.

També demà s’inaugura a la Sala Vicente Poveda, al Centre Cultural, la setena edició de l’Exposició d’Instruments i Documents Històrics dedicada en aquesta ocasió a la Família Ramírez, una saga de guitarrers de Madrid els orígens de la qual en aquest ofici es remunten a l’any 1882.

El cap de setmana es completa amb el concert d’obertura del concurs José Tomás, el diumenge a les 12 del matí al Forn Cultural, en el qual intervindran Mario Pinto Mateos, Pedro Santos Rodríguez i Iván Petricevich; i el concert a les huit i mitja de la vesprada en el mateix espai de Christian Lavarnier, amb la col·laboració de Sybila Gutiérrez, de dansa contemporània.

Sota el nom d’“Omaggio”, aquesta edició celebrarà 28 concerts a càrrec de grans mestres i joves guitarristes d’un talent extraordinari en el que serà un homenatge a diverses personalitats de la història de la guitarra. El Festival, que ja és un referent internacional, explora les possibilitats culturals del municipi i té com a especial al·licient l’elecció de qui serà el representant d’Espanya en el Festival EuroStrings, plataforma europea de guitarra clàssica de la qual Petrer serà seu el 2020.

A més del Teatre Cervantes, hi haurà actuacions i concerts en diversos espais com les ermites del Crist i Sant Bonifaci, el Forn Cultural, Caixapetrer, el Castell o l’Espai Blanc. El concert de clausura el protagonitzaran dos grans del flamenc: Mercé i Tomatito, i està pràcticament ple.

Tota la programació es pot consultar en la web: guitarrapetrer.com.

WordPress Video Lightbox Plugin