Més de 700 alumnes de Petrer participen en un projecte pioner per a sensibilitzar sobre els Objectius de Desenvolupament Sostenible

Publicada per Comunicación Ayto. de Petrer el

El pròxim 11 de juny es clausura esta iniciativa col·laborativa entre l’Ajuntament, la Creu Roja i l’Obra Social de Caixapetrer, en el parc del Campet

 

 

 

 

 

 

Als escolars de Petrer els preocupa i estan molt sensibilitzats amb el clima, l’energia assequible i no contaminant i la pau i la justícia. Són les principals conclusions del programa “Educant-ODS” en el qual han participat 700 alumnes de tots els col·legis i instituts de la població, a través de 29 sessions educatives, per a una formació inicial i, posteriorment, 27 tallers oci educatius.

Dissabte que ve 11 de juny, de 10 a 13 hores, el parc del Campet acollirà la festa de tancament d’este projecte, una iniciativa pionera que han posat en marxa de manera col·laborativa l’Assemblea Local de la Creu Roja Espanyola, l’Obra Social de Caixapetrer i l’Ajuntament de Petrer per a portar l’Agenda 2030 a tots els centres educatius.

Després del treball de sensibilització realitzat en els últims dos mesos amb l’alumnat de 4t de Primària i de 1r d’ESO de tots els centres educatius del municipi, el dissabte 11 s’ha programat una jornada festiva dirigida a un públic familiar en la qual, amb una completa programació d’activitats lúdiques i d’entreteniment, es busca continuar treballant entorn de l’educació de la ciutadania de Petrer sobre l’Agenda 2030 i els seus 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS).

En l’àmbit municipal han participat les regidories de Participació Ciutadana i d’Educació. L’edil responsable d’aquesta última, Sabina Sendra, ha assenyalat que “hem intentant sensibilitzar i informar i que els adolescents de la nostra ciutat coneguen i servisquen de corretja de transmissió entre les seues famílies i el seu entorn en una cosa tan important per al present i el futur de la nostra societat”.

Per la seua banda, la vicepresenta de Creu Roja Petrer, Paloma Poveda, ha explicat el retorn que han obtingut dels alumnes i alumnes que han participat en este projecte, a través d’exercicis de ludificant utilitzant el Trivial dels ODS i el joc de Paraula dels ODS, entre altres. “Podem dir que el nostre alumnat està compromés i decidit a lluitar perquè Petrer i la resta de municipis veïns complisquen amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible”, ha indicat Poveda, que ha subratllat que, del treball realitzat, s’extrauen algunes conclusions: “Per donar unes pinzellades més concretes, cal indicar que hem detectat que hi ha ODS que estan molt interioritzats com són el 13, “Acció pel clima”, 7, “Energia assequible i no contaminant”, o fins i tot el 16, “Pau, justícia i institucions sòlides”, ha indicat.

El pròxim 11 de juny, des de les 10 del matí, les famílies que assistisquen a la clausura al parc del Campet podran participar de diferents activitats, així com exposicions, contacontes i teatre.

Durant el matí, també tindrà lloc un acte de reconeixement i agraïment a les diferents classes dels centres educatius participants en el projecte. “Eixe dia servirà per a passar-ho bé aprenent més sobre este tema, sensibilitzar encara més la població, i aprofitarem per a fer lliurament dels diplomes de participació en este projecte Educant-ODS als representants dels centres d’ensenyament, que també estaran”, ha indicat el president de l’Obra Social de Caixapetrer, José Ma. Beltrán.