Més de 600 alumnes dels instituts de Petrer participen en les xarrades sobre educació viària amb un increment del 25% respecte a l’any anterior

Publicada per Comunicación Ayto. de Petrer el

Un total de 644 escolars dels instituts de Petrer han participat en les xarrades de conscienciació sobre seguretat i prevenció d’accidents en la conducció entre setembre de 2018 i juny de 2019, la qual cosa representa un increment pròxim al 25% respecte al curs anterior. Aquest és una de les dades més rellevants que recull la memòria d’Educació Viària presentada fa uns dies pel Departament d’Educació i Seguretat Viària de la Policia Local de Petrer.

Des de la Unitat d’Educació Viària, durant aquest curs s’ha fet un esforç important en el treball amb l’alumnat dels instituts perquè és una edat en la qual comencen a portar ciclomotors i, en alguns casos, a preparar-se per a traure’s el carnet del cotxe i és fonamental transmetre’ls bones conductes a l’hora de conduir per a disminuir el risc d’accidents.

La memòria també recull que un total de 3.751 persones entre xiquets, joves i adults han participat de les diferents activitats d’educació i sensibilització viària organitzades en aquest període. Del total de participants, l’alumnat de primària dels centres educatius de Petrer representa el grup de població més nombrós amb 2.999 xiquets i xiquetes. En el cas dels alumnes de 1r a 3r, la formació s’ha dut a terme amb classes teòriques en el mateix col·legi. Per a l’alumnat de 4t a 6é de primària, el lloc triat ha sigut el parc infantil de trànsit, on van rebre classes teoricopràctiques.

El parc de trànsit també ha rebut la visita de 223 alumnes de col·legis d’Elda, en concret de Padre Manjón, Santo Negro i Sagrada Familia.

Quant al públic adult, l’activitat s’ha focalitzat a través de xarrades de seguretat viària per a embarassades, en les quals han participat un total de 108 persones (85 dones i 23 homes). Durant les xarrades s’ha tractat, sobretot, aspectes relacionats amb els sistemes de retenció infantil i la forma més segura de portar els xiquets al cotxe.