Petrer ja es prepara per a convertir-se en 2020 en la “seu europea de la guitarra” gràcies a Eurostring

El concert de clausura de Mercé i Tomatito del passat dissabte 20 va penjar el cartell de “no hi ha entrades”.

El Festival Internacional de Guitarra José Tomás – Vila de Petrer tanca la seua 22 edició amb un balanç molt positiu i més de 5.000 espectadors en els 25 concerts programats durant les dues últimes setmanes. Així ho han manifestat aquest matí el director del Festival, Pepe Payá, i el regidor de Cultura de l’Ajuntament de Petrer, Fernando Portillo.

Payá ha qualificat aquesta edició com “molt especial”, subratllant que “estem molt contents tant amb la resposta del públic com de professors, per la qual cosa ens sentim molt preparats per a EuroString 2020”. Cal recordar que l’any que ve Petrer es convertirà en la seu d’EuroString (European Guitar Festival Collaborative), després de Zagreb i Londres, o, com ho ha qualificat el regidor de Cultura, Fernando Portillo, la “Lliga de Campions de la guitarra”. En aquest sentit, Portillo també ha qualificat aquesta 22 edició com “un festival que és un poc especial perquè ens fa agafar impuls i força per a aquest 2020 que tant ens il·lusiona amb la final d’EuroString. Farem un gran esforç perquè Petrer siga la capital europea de la guitarra i que ens fa ser aquest gran ciutat que som”.

El director del festival també ha volgut destacar que “els alumnes -al voltant de 90- han estat molt feliços” i ha explicat “el valor que tenim a Petrer, ja que els alumnes conviuen junts en els albergs habilitats per les seus de les comparses, qüestió que dona un punt diferent de viure el festival d’aquesta altra manera”.

Respecte al concert de clausura del passat dissabte a càrrec de Mercé i Tomatito amb la seua gira “De verdad”, Payá ha dit que “va ser un regal per al treball i l’esforç de tot el festival, ja que ha sigut l’únic concert a la província de, com els ha qualificat el regidor, dos monstres del flamenc”. El Teatre Cervantes de Petrer va penjar el cartell de “no hi ha entrades” per a aquest concert.

Finalment, el director del festival ha subratllat que “el festival està molt més dins de la comarca i ara, a diferència del que passava fa uns anys, no tot el públic són guitarristes”.

WordPress Video Lightbox Plugin