Més de 2.000 alumnes participen en l’activitat d’animació lectora sota el títol “Teixint Ponts”

Publicada per Comunicación Ayto. de Petrer el

Organitzada per la Regidoria d’Educació se celebrarà del 2 de maig al 9 de juny i es destacarà l’aspecte de les relacions intergeneracionals

La Regidoria d’Educació ha organitzat novament aquesta activitat d’animació lectora sota el títol “Teixint Ponts”, dirigida als centres d’Educació Infantil i Primària des de 3r d’Infantil fins a 6é de Primària, en la qual participaran uns 2.307 alumnes i alumnes de tots els col·legis de Petrer.

Este curs escolar es pretén abordar, a través de la lectura de contes i totes les activitats complementàries que es duran a terme, la importància de la comunicació i relacions intergeneracionals, posant en valor la figures dels iaios i les iaies.

El programa comprén diferents accions com: repartiment als col·legis de contes adaptats per a les diferents edats el mes de gener, perquè l’alumnat els llija abans de les sessions d’animació lectora; les sessions d’animació lectora a càrrec de Xelo Ribes, de la Companyia de Contes Calabassa, que tindran lloc des del 2 de maig fins al 9 de juny, a les Escoles Graduades per als col·legis La Foia, 9 d´Octubre i Reina Sofia i al Forn Cultural per als col·legis Virrei Poveda, Reis Catòlics, Cid Campeador, Rambla dels Molins i St. Domingo Savio, amb un total de 77 sessions.

Els col·legis participen a més amb la confecció d’un àlbum de fotos per aula que seran exposats a les Escoles Graduades els dies 29,30 i 31 de maig en horari de 17.00 a 20.00 h (pavelló esquerre)  i en el hall de la primera planta del Centre Municipal “Clara Campoamor”  els dies 14, 15 i 16 de juny en horari de 10.30 a 13.30 i de 16.00 a 20.30 h.

Aquest programa es compartirà amb les famílies a través de l’animació lectora /contacontes que tindrà lloc el divendres 5 de maig a les 18.00 h als Jardins de l’Alcalde Vicente Maestre (Esplanada) i amb una trobada de l’alumnat, iaios/es i família en general, el 10 de juny al parc del Campet en horari de 10.30 a 13.00 h, on es podrà participar en diferents activitats com a jocs de fusta, contacontes, lectura de contes…. en les quals col·laboren el Centre La Molineta, Teixint Petrer, i CEAM, entre altres.

Com a novetat, este curs escolar es realitzarà un contacontes sobre la mateixa temàtica a l’Escola Infantil Municipal Els Peixos i a l’Escola Infantil Verge del Remei al juny i s’amplien les activitats a 2n d’ESO amb la lectura del llibre “L’home invisible “ i la realització d’un taller de teatre basat en este llibre en els mateixos centres de Secundària.

El programa d’animació lectora és finançat per la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport, a través de la subvenció sol·licitada per la Regidoria d’Educació per a la realització d’activitats extraescolars per a edats compreses entre els 3 i els 18 anys.