Més de 150 efectius policials vetlaran diàriament pel bon desenvolupament dels Moros i Cristians de Petrer

Publicada per Comunicación Ayto. de Petrer el

L’operatiu està format per agents de les policies local, nacional i autonòmica, la Guàrdia Civil i el suport dels voluntaris de Protecció Civil, a més de voluntaris de Creu Roja

 

Quan a penes queden dos dies perquè s’inicien els Moros i Cristians de Petrer, l’operatiu de seguretat i emergències està completament dissenyat i tots els cossos estan mobilitzats per al bon desenvolupament d’aquestes festes que congreguen a milers de persones.

L’operatiu de seguretat compta amb més d’un centenar d’agents uniformats de la Policia Local i la Policia Nacional en els diferents torns cada dia, agents de paisà i una trentena d’agents de la Policia Autonòmica. A tot això cal sumar a la Guàrdia Civil, que desplegarà un operatiu de vigilància especial en les partides rurals i els punts limítrofs de la població, a més de 3 funcionaris d’intervenció d’armes per a la distribució de la pólvora i la vigilància en els alardos i guerrilles de divendres i dilluns, així com en el control de la venda de petards.

L’operatiu es completa amb voluntaris de Protecció Civil, els serveis preventius de Creu Roja davant qualsevol necessitat sanitària i la coordinació amb els efectius del parc comarcal de bombers. A més, també hi haurà policia per al control de la venda ambulant, així com la unitat d’Agent Tutor de la Policia Local i l’Agent Viogén de la Policia Nacional.

La setmana passada ja es va celebrar una Junta Local de Seguretat de Petrer i Elda, amb la presència de la subdelegada del Govern, Araceli Poblador, els alcaldes dels dos municipis i els comandaments policials, en la qual es van planificar les grans línies d’actuacions per a les festes de Moros i Cristians de totes dues poblacions.