En el pavelló de San Jerónimo s’han administrat 10.500 dosis en un mes, i s’han instal·lat equips portàtils per refrescar l’ambient

La vacunació a Petrer avança a bon ritme i ja són més de 12.000 persones les que han rebut la pauta completa contra la Covid. Així ho ha indicat hui la infermera M. José Flores, coordinadora de l’equip de vacunació del pavelló Sant Jerònim. És una tercera part de la població la que ja està immunitzada.

És una bona dada per a Petrer i per a aconseguir l’objectiu que a la fi de setembre o octubre puga estar tota la població vacunada, encara que això dependrà del nombre de vials que ens arriben”, ha indicat Flores.

La infermera ha estat acompanyada per l’alcaldessa, Irene Navarro, i la regidora de Sanitat, Juani Ochoa, que han recordat algunes recomanacions com mantindre la distància de seguretat i utilitzar la màscara com a mesura, també, de precaució.

En el mes des que es va posar en marxa el centre de vacunació de Sant Jerònim s’han administrat 10.500 dosis, a les quals cal sumar les que s’han posat en els centres de salut Petrer I i Petrer II. “Estem entorn de les 16.000 dosis administrades, tenint en compte que els menors de 65 anys que han passat la Covid només necessiten una dosi per a tenir la pauta completa”, ha indicat Flores.

L’alcaldessa ha indicat que estes dades donen a la població “tranquil·litat i satisfacció pel treball ben fet dels sanitaris i sanitàries”, i ha subratllat que no cal abaixar la guàrdia ja que el virus continua present i ara preocupen nous ceps i la incidència que està tenint sobre la població jove. “Una de cada tres persones ja estan vacunades, fet que suposa una tranquil·litat enorme, mentre continuem col·laborant i treballant perquè eixe percentatge vaja creixent cada dia”, ha assenyalat.

Referent a això M. José Flores ha indicat que a partir de dilluns començarà a vacunar-se en la franja dels menors de 40 anys i ha dit que és important anar a la vacunació amb un document identificatiu, com la targeta SIP o el DNI, i si per qualsevol motiu no pot vacunar-se el dia citat, acudir amb posterioritat al centre de salut i comunicar-ho.

S’han instal·lat ventiladors i turbines a Sant Jerònim per a refrescar l’ambient davant les altes temperatures. “Tractem per tots els mitjans fer que este moment tan especial per a les nostres vides siga el més confortable possible, dintre de les limitacions i de les condicions de l’espai”, ha assenyalat la primera edil.

Irene Navarro ha indicat que el ritme de vacunació està sent bo i això “ajuda a tallar la cadena de transmissió del virus”. De fet, en estos moments la incidència acumulada en la població és de tan sols 8,76 casos per cada 100.000 habitants i nonés s’han diagnosticat tres nous casos en les dues últimes setmanes. .

L’alcaldessa ha agraït també la labor realitzada per Creu Roja, pels voluntaris de Protecció Civil i els efectius de la Policia Local, així com pel personal de la Regidoria d’Esports.