Més de 1.000 xiquets de Petrer “Junts al rescat de la naturalesa” en l’Escola d’Estiu
L’Escola d’estiu de Petrer va arrancar el passat 24 de juny i es prolongarà fins al 2 d’agost.
La Regidoria de Serveis Socials ofereix un total de 250 beques per a xiquets i xiquetes de famílies amb problemes econòmics.
Hui ha sigut presentada l’Escola d’Estiu que va arrancar el passat 24 de juny i durarà fins divendres que ve 2 d’agost.
Es tracta d’una activitat per a la qual l’Ajuntament de Petrer cedeix els col·legis Reis Catòlics i Virrei Poveda; l’Escola Infantil Els Peixos i la Finca Ferrussa, a més de finançar una part de la quantitat econòmica que paga cada xiquet. L’Escola d’Estiu està pensada per a xiquets i xiquetes d’1 a 12 anys i, en total, es duu a terme durant sis setmanes. La intenció de la regidoria és propiciar activitats que permeten conciliar el treball dels pares amb el període vacacional dels xiquets.
Des de la Regidoria de Servicis Socials s’ofereixen un total de 250 beques per a xiquets i xiquetes de famílies amb problemes econòmics, gràcies a les quals el cost de l’activitat setmanal per a la família només és de 5 euros.
Per part seua, Mercedes Gómez, vicepresidenta de la FAPA, ha recordat que des de la FAPA porten organitzant i executant aquesta activitat des de fa més de deu anys amb el principal objectiu que, a part que els xiquets puguen aprendre i conviure junts, s’ho passen bé, qüestió a la qual ha contribuït Planeta Caracol durant aquests últims anys. Gómez ha indicat que en la primera setmana (del 24 al 28 de juny) va haver-hi 219 inscrits i en aquesta segona, 318. Sobre la base de les inscripcions d’aquestes dues primeres setmanes, on ja s’ha superat la xifra de 500, s’estima que durant tota l’Escola d’estiu participen més de 1.000 xiquets i xiquetes de Petrer. També ha recordat que el cost de l’activitat és de 35 euros/xiquet, però a les famílies els costa 30 euros gràcies a la subvenció de l’Ajuntament. En el cas de famílies nombroses, el tercer xiquet/a paga la meitat. Igualment ha detallat que les inscripcions es realitzen setmanalment i cada dijous s’obri el termini d’inscripció per a la setmana següent.
Finalment, Daniel Oliver, responsable de l’empresa que duu a terme l’activitat, ha indicat que l’Escola d’Estiu d’enguany està dividida en dues parts: la mateixa Escola d’estiu i per a aquells xiquets i xiquetes més guerrers de 7 a 12 anys, el Campus Supervivents. Oliver ha subratllat, en referència a la temàtica d’enguany -Junts i juntes al rescat de la naturalesa- que volem que ells rescaten la naturalesa, que vegen els problemes que hi ha en la naturalesa, que puguen prendre partit en ells i buscar solucions. En aquest sentit, ha detallat que per cada participant en l’Escola d’Estiu es guardaran 2 euros per a, al llarg de 2020, fer algun projecte mediambiental amb ells.